Bezoek Napels, ervaar de bezienswaardigheden.

Napels is één van de weinig antieke steden met een rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Het centrum van Napels staat vol met bezienswaardigheden, paleizen, kloosters en kerken.

Napels, onvervalste Italiaanse schoonheid

Wie de bezienswaardigheden van Napels optelt, begrijpt niet waarom de stad zolang in de luwte heeft gelegen. Natuurlijk, Napels had een slechte naam door de aanwezigheid van de maffia. Maar heeft niet iedere metropool een hoekig kantje? Tijd dus om af te reizen naar Napels, waar onvervalste Italiaanse schoonheid wacht. In het koninklijk paleis bijvoorbeeld, het Palazzo Reale. De inrichting van de zalen weerspiegelt welvaart en een rijke cultuur. U kunt ook naar het San Carlo Operatheater binnen de muren van het paleis. Het zal u niet verbazen dat het onder de beroemdste theaters ter wereld valt. Het interieur is oogstrelend: overal bladgoud, rood fluweel en weelderige gordijnen.

Een geheimzinnig flesje in de witte kathedraal

Middenin het Centro Storico, het historische centrum van de stad, staat de witte kathedraal. Deze Duomo van Napels stamt uit de 13e eeuw en is een parel onder de Italiaanse kerken. Behalve kunst en architectonische pracht heeft de kathedraal nog een bijzondere troef in handen. In een flesje wordt het gestolde bloed bewaard van de heilige Januarius. Er worden geheimzinnige verhalen over verteld… Meer bijzonderheden over Napels en omgeving komt u te weten in het Nationaal Archeologisch Museum. Onder de historische vondsten zijn kostbare, oeroude sieraden, beelden en fresco’s. Wereldberoemd zijn de kunstcollectie van de familie Farnese en de opgravingen uit Pompeï.

Gaat u ook naar de Vesuvius en naar Pompeï?

Ja, Pompeï! Een van de belangrijkste bezienswaardigheden bij Napels. Pompeï is de Romeinse stad die in 79 na Christus bedolven raakte onder de lava van de Vesuvius. Vreselijk voor de inwoners, maar van onschatbare waarde voor de geschiedkundigen. Er worden vandaag de dag nog steeds opgravingen gedaan. U kunt tijdens uw stedentrip Napels naar Pompeï, een kans die u niet mag laten lopen. Een andere onvergetelijke belevenis is een uitstap naar de vulkaan Vesuvius, die officieel nog steeds actief is. U kunt erheen met de trein en vervolgens een shuttle-bus nemen. De top van de vulkaan bereikt u te voet.

Napels

Nog meer geweldige bezienswaardigheden