Plan uw Stedentrip Napels

Ervaar de bezienwaardigheden van Napels

Napels is één van de weinig antieke steden met een rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Het centrum van Napels staat vol met bezienswaardigheden, paleizen, kloosters en kerken.

Napels, onvervalste Italiaanse schoonheid

Wie de bezienswaardigheden van Napels optelt, begrijpt niet waarom de stad zolang in de luwte heeft gelegen. Natuurlijk, Napels had een slechte naam door de aanwezigheid van de maffia. Maar heeft niet iedere metropool een hoekig kantje? Tijd dus om af te reizen naar Napels, waar onvervalste Italiaanse schoonheid wacht. In het koninklijk paleis bijvoorbeeld, het Palazzo Reale. De inrichting van de zalen weerspiegelt welvaart en een rijke cultuur. U kunt ook naar het San Carlo Operatheater binnen de muren van het paleis. Het zal u niet verbazen dat het onder de beroemdste theaters ter wereld valt. Het interieur is oogstrelend: overal bladgoud, rood fluweel en weelderige gordijnen.

Een geheimzinnig flesje in de witte kathedraal

Middenin het Centro Storico, het historische centrum van de stad, staat de witte kathedraal. Deze Duomo van Napels stamt uit de 13e eeuw en is een parel onder de Italiaanse kerken. Behalve kunst en architectonische pracht heeft de kathedraal nog een bijzondere troef in handen. In een flesje wordt het gestolde bloed bewaard van de heilige Januarius. Er worden geheimzinnige verhalen over verteld… Meer bijzonderheden over Napels en omgeving komt u te weten in het Nationaal Archeologisch Museum. Onder de historische vondsten zijn kostbare, oeroude sieraden, beelden en fresco’s. Wereldberoemd zijn de kunstcollectie van de familie Farnese en de opgravingen uit Pompeï.

Gaat u ook naar de Vesuvius en naar Pompeï?

Ja, Pompeï! Een van de belangrijkste bezienswaardigheden bij Napels. Pompeï is de Romeinse stad die in 79 na Christus bedolven raakte onder de lava van de Vesuvius. Vreselijk voor de inwoners, maar van onschatbare waarde voor de geschiedkundigen. Er worden vandaag de dag nog steeds opgravingen gedaan. U kunt tijdens uw stedentrip Napels naar Pompeï, een kans die u niet mag laten lopen. Een andere onvergetelijke belevenis is een uitstap naar de vulkaan Vesuvius, die officieel nog steeds actief is. U kunt erheen met de trein en vervolgens een shuttle-bus nemen. De top van de vulkaan bereikt u te voet.

Hotelaanbod Napels

Napels
Voordeligste keus

Hotel Correra 241

Modern en kleurrijk hotel met design details gebouwd op tufsteen, in het verleden was dit een aquaduct, de ruïnes zijn nog steeds voor een deel zichtbaar. Kortom, een hele ervaring!

8,1
3 dagen vanaf
€ 225,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Napels

Hotel Palazzo Salgar

Verzorgd hotel met een heerlijke Spa en prima ingerichte kamers. Vriendelijk personeel met vele tips voor een fijne verblijf in Napels.

3 dagen vanaf
€ 216,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Napels

Hotel Ramada Naples

Een modern en elegant 4-sterren hotel met een gunstige ligging. Het mooie centrum ligt op loopafstand, wat het hotel tot ideale uitvalsbasis maakt om Napels te ontdekken!

8,0
3 dagen vanaf
€ 268,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Napels

Hotel Rex

Goed hotel in een 20e eeuws stijlvol nouveau-art pand. In een rustig gebied vlak bij de haven en het Castel dell'Ovo. Dichtbij haltes van het openbaar vervoer en bezienswaardigheden.

8,5
3 dagen vanaf
€ 237,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Napels
Beste beoordeling

Hotel Royal Continental

Groot en comfortabel hotel, met een unieke ligging aan de wereldberoemde Baai van Napels, nabij het historische centrum. Ingericht in een typisch Italiaanse klassieke stijl.

8,2
3 dagen vanaf
€ 324,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Napels
Onze tip

Nuovo Rebecchino Hotel

Een historisch, familie gerund hotel met een centrale ligging. Het hotel biedt sinds 1890 een comfortabel verblijf aan vele gasten.

8,0
3 dagen vanaf
€ 196,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Fietstour - de Highlights met Nederlandse gids

Fietsen door de smalle straatjes van de oude binnenstad.

vanaf
€ 45,- per persoon
Bijboeken
Hop on/hop off Tour

Ontdek Napels in een open dubbeldekker bus.

vanaf
€ 24,- per persoon
Bijboeken
Bustour - Pompeii & Vesuvius met Engelstalige gids (hele dag)

De Vesuvius die Pompeii heeft verwoest.....

vanaf
€ 99,- per persoon
Bijboeken
Time to Momo Stadsgids Napels

Handige Stadsgids met plattegrond, waar lokale auteurs échte highlights met je delen.

vanaf
€ 14,- per persoon