Bezoek Napels, ervaar de bezienswaardigheden.

Napels is één van de weinig antieke steden met een rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Het centrum van Napels staat vol met bezienswaardigheden, paleizen, kloosters en kerken.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Napels is één van de weinig antieke steden met een rijke geschiedenis, kunst en cultuur. Het centrum van Napels staat vol met paleizen, kloosters en kerken, waaronder Palazzo Reale. De vele kerken zorgen er in Napels voor dat je 's ochtends niet gewekt door de geluiden van één kerkklok, maar door maar liefst 195 kerken en kapellen. De omgeving van Napels is uniek. Het bekende Pompeï vindt u hier. Een bezoek hieraan mag niet ontbreken. Het ligt aan de voet van de vulkaan Vesuvius, die in 79 na Christus deze stad onder stenen en as bedolf. Ook Herculaneum werd door de uitbarsting bedekt met een dikke laag lava en modder.

Napels

Bezienswaardigheden

Capri

Het bekende en zonnige eiland met een oppervlakte van ca. 10 km2, biedt vele belangrijke bezienswaardigheden waarvan 'Grotta Azzurra', oftewel 'Blue Grotto', een van de bekendste is.

Lees meer

Herculaneum

De uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus maakte een abrupt einde aan het leven in de stad, zoals ook in Pompeï. Herculaneum werd bedekt met een dikke laag lava en modder.

Lees meer

Palazzo Reale

De bouw van dit koninklijke paleis startte in 1600. Domenico Fontana begon in 1600 met de bouw, in opdracht van de Spaanse onderkoningen.

Lees meer

Pompeï

Pompeï, de stad die anno 79 door een uitbarsting van de Vesuvius in de as werd gelegd, werd pas 1700 jaar later herontdekt. Vandaag de dag is Pompeï een van de belangrijkse bezienswaardigheden ter wereld.

Lees meer