Plan uw trip naar MadridWat is hot in Madrid?

Madrid, de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, is vergelijkbaar met een koninklijk sieraad. Met haar oogstrelende architectuur, haar majestueuze pleinen en rijk cultureel leven straalt Madrid een waardigheid uit die moeilijk beschreven en alleen gevoeld en ervaren kan worden.

Er valt zoveel te ontdekken

'De Madrid al Cielo' zeggen ze wel eens, een spreuk die vergelijkbaar is met 'eerst Napels zien en dan sterven'. Vrij vertaald betekent het zoiets als 'na Madrid is er alleen nog maar de hemel'. Het is een mooi gezegde, waar een voelbare kern van waarheid in ligt. De Spaanse hoofdstad biedt een glorieuze aanblik met zijn statige gebouwen, die vaak plechtig symmetrisch zijn, en u zou zich zomaar kunnen voorstellen dat de toegang tot de hemeltrap ergens op een van de weidse pleinen te vinden moet zijn.

Madrid is statig en groots. Brede straten, weidse pleinen en goed onderhouden gebouwen bepalen het decor. Zodra de winter ook maar een beetje haar kille kleed heeft afgelegd, loopt de hoofdstad weer vol met enthousiaste levensgenieters, op zoek naar datgene waar het in het leven om draait: genieten van elkaar, van de omgeving en van het mooie weer. Madrid laat dan ook haar meest charmante gezicht zien in het voor- en najaar, als de terrassen op de pleinen rumoerig zijn van de vele stemmen, als de mensen weer genieten van het zo typische Spaanse buitenleven. In de winter kan het er, net zoals bij ons, behoorlijk koud zijn en bent u eerder aangewezen op vermaak binnen. Niet dat dat een straf is, want als geen andere Spaanse stad staat Madrid symbolisch voor kunst en cultuur. Zo zijn er volop gerenommeerde musea gevestigd, zoals het wereldberoemde Prado Museum of het Thijssen-Bornemisza Museum, waar vele beroemde werken hangen van Mondriaan en Dalí. Samen met het Reina Sofía Museum staan deze musea te boek als 'De Gouden Driehoek'.
Madrid is niet alleen een weidse, maar ook een groene stad, met meerdere stijlvolle stadsparken. Het Parque del Buen Retiro, of Retiropark, is daarvan wel het meest in het oog springend. Het is prachtig aangelegd en u kunt er heerlijk mensen kijken en een beetje tot uzelf komen. Verder staat Madrid bekend om zijn imposante historische pleinen, zoals het Plaza Puerta del Sol, het Plaza Mayor en Plaza Santa Ana. Natuurlijk kunt u in de luisterrijke Spaanse hoofdstad ook fantastisch uitgaan, lekker eten, naar het theater of de bioscoop, of gewoon een leuk café bezoeken. Madrid is de bijzondere Spaanse parel die met recht roept om uw bezoek.