; Winkelen Madrid - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Madrid


Wat is hot in Madrid?

Madrid, de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, is vergelijkbaar met een koninklijk sieraad. Met haar oogstrelende architectuur, haar majestueuze pleinen en rijk cultureel leven straalt Madrid een waardigheid uit die moeilijk beschreven en alleen gevoeld en ervaren kan worden.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Wie wil winkelen in Madrid gaat naar de Calle Gran Via. Deze lange, drukke winkelstraat in de binnenstad is een aaneenschakeling van bekende modeketens en grote warenhuizen en ook in de omliggende buurt kunt u met gemak uw vakantiebudget spenderen. Meer naar het oosten vindt u de wijk Salamanca, waar de duurdere winkels zitten. Wilt u juist weten waar u naartoe moet voor vintage en hip? Bezoek de wijk Malasaña, garant voor urenlang kleren passen en ideeën opdoen. En rasechte snuffelaars gaan op zondag naar de grote vlooienmarkt El Rastro.

Het beste is het om u bij het winkelen in Madrid te laten meevoeren op het ritme van de Spanjaarden. Vanaf het middaguur denken zij er niet aan om te shoppen en zijn veel winkels dicht. De Madrilenen gaan dan eten, of een dutje doen.

Madrid

Winkelen

Calle de Velarde

Calle de Velarde is enorm populair als het om vintage gaat. In deze Calle, maar ook in de rest van de wijk Malasaña, liggen de hippe spulletjes voor het oprapen.

Lees meer

Lavinia

Lavinia is een wijnwinkel waar u niet snel meer uitkomt als u eenmaal binnen bent. Een waar paradijs voor de wijnliefhebber en de juist plek om deskundig advies te vragen.

Lees meer

Lefties,

Lefties, daar hangen de left overs uit de hippe Zara-winkels, tegen prijzen waar uw mond van openvalt. Loop er zeker binnen.

Lees meer

Markten

Markten bepalen op veel plaatsen het straatbeeld van Madrid. De Madrilenen komen en kopen er zelf graag: alles is vers, betaalbaar en ligt letterlijk voor het uitzoeken.

Lees meer

Vinçon

Vinçon schreeuwt om een bezoek. Deze geweldige designwinkel is gevestigd in een oude zilverfabriek en er rondlopen is een feest voor alle zintuigen.

Lees meer

Winkelcentra in Madrid

Wie lekker ontspannen wil shoppen kan zijn hart ophalen in een van de winkelcentra in Madrid. Er zijn er meerdere, en elk ervan heeft zijn eigen charme.

Lees meer

Winkelen

Behalve het ontdekken van de mooie stad, wilt u toch ook even winkelen? Madrid heeft genoeg te bieden met veel internationale winkelketens maar ook veel Spaanse winkels. Vergeet ook niet te zoeken naar de kleine, bijzondere boetiekjes die in de Madrileense straatjes verstopt zitten.

Lees meer