Madrid is rijk aan vele historische bezienswaardigheden.

Madrid heeft vele bezienswaardigheden. Wandelen langs het Koninklijk Paleis, historische pleinen en de imposante musea zoals het Prado met werken van oude meesters en hedendaagse kunst is maar een suggestie.

Bekijk alle hotels

Bij boeking van een vliegreis naar Madrid ontvangt u een voucher voor een gratis Churros, een heerlijke Spaanse lekkernij.

Gouden letters onder de Spaanse zon

Wat zult u genieten van de bezienswaardigheden in Madrid! Zeker als de Spaanse zon zich laat zien is het geweldig om door deze stad te lopen. De Spanjaarden zijn gek op het buitenleven en het gonst van de gezelligheid op straat. Wandel naar het centrale plein Puerta del Sol, waar het nulpunt van Spanje ligt. Wilt u zeker weten dat u ooit terugkomt in Madrid? Ga dan even staan op deze tegel met de gouden letters. Een ander bijzonder plein is Plaza Mayor. De naam zegt het al: dit is een plein met enorme afmetingen. Kunt u zich voorstellen hoe hier vroeger stierengevechten georganiseerd werden? Of, verder terug in de tijd, executies? Gelukkig zijn de mensen hier vandaag alleen maar uit op een praatje of een plekje op het terras.

Symmetrisch, strak en groot

Symmetrisch, strak en groot, dat zijn de woorden die Madrid typeren. U begrijpt dat helemaal als u het Palacio Real bezoekt. Dit koninklijk paleis is het grootste ter wereld. De koning van Spanje is er soms aanwezig, maar heeft niet alle vertrekken tegelijk nodig… en daarom kunt u er naar binnen. Bekijk de troonzaal en de voormalige privévertrekken, en werp een blik op het origineel van het boek Don Quichot. Symmetrie en grootsheid is ook wat u in het Retiropark vindt. Tussen het groen staan statige gebouwen en er is een weidse vijver waar bootjes varen. Wilt u de stad van boven bekijken? Dan is de uitkijktoren Faro de Madrid een aanrader.

Hoog in de top 10: de musea van Madrid

Andere bezienswaardigheden in Madrid die hoog in de top 10 staan zijn de musea. Het Museo del Prado is een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld. Er is ongelooflijk veel werk te zien uit de 14e tot en met de 19e eeuw. Hedendaagse kunst bewondert u in het Museo Reina Sofía, waar ook de beroemde “Guernica” van Picasso hangt. En in het Thyssen-Bornemisza staat u oog in oog met een kostbare privécollectie. Dus… wanneer gaat u hem boeken, die stedentrip Madrid?

Madrid, Park del Retiro Madrid

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Madrid