Madrid is rijk aan vele historische bezienswaardigheden.

Madrid heeft vele bezienswaardigheden. Wandelen langs het Koninklijk Paleis, historische pleinen en de imposante musea zoals het Prado met werken van oude meesters en hedendaagse kunst is maar een suggestie.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Wat zult u genieten van de bezienswaardigheden in Madrid! Zeker als de Spaanse zon een duit in het zakje doet, is het geweldig om door deze temperamentvolle stad te lopen. De Spanjaarden zijn echte buitenmensen en daarom gonst het van de activiteit in de straten en op de pleinen. Ga meteen naar het centrale plein Puerta del Sol. Of naar het grote Plaza Mayor; dit eeuwenoude plein heeft enorme afmetingen en het is een ideale plek om mensen te kijken, winkeltjes binnen te lopen en een terrasje te pakken. In de antieke straten eromheen is het oergezellig.

Andere belangrijke bezienswaardigheden in Madrid zijn het koninklijk paleis Palacio Real, de uitkijktoren Faro de Madrid en het statige Parque del Buen Retiro. Bent u een liefhebber van kunst? Dan is het Prado Museum een absolute must.

Madrid

Bezienswaardigheden

Faro de Madrid

Adembenemend is het uitzicht, maar gelukkig niet de klim naar boven: de moderne uitkijktoren Faro de Madrid heeft een lift en is een van de best bewaarde geheimen van de stad.

Lees meer

Kathedraal van Madrid

De kathedraal van Madrid mag dan nog een jonkie zijn, bijzonder en uniek is zij wel. Van buiten statig, van binnen kleurrijk. Het kleine museum en de mooie crypte zijn verrassende extra’s.

Lees meer
No text

Museo del Prado

Wie bij het Prado Museum binnenloopt, komt de eerstvolgende uren niet meer buiten. Het Prado Museum is een van de grootste en belangrijkste kunstmusea ter wereld.

Lees meer

Museo Reina Sofía

Het Museo Reina Sofía staat hoog op het to do-lijstje van iedere kunstliefhebber. Niet in het minst om de werken van Salvador Dali en Pablo Picasso, van wie de beroemde Guernica er te zien is.

Lees meer
No text

Museum Thyssen-Bornemisza

In het paleis Villahermosa bevindt zich dit museum, met de beroemde privé-verzameling van de baron. U vindt hier beroemde schilderijen uit het Franse impressionisme en Duitse expressionisme.

Lees meer
No text

Palacio Real

Het biedt een machtige aanblik, het Palaceo Real, het koninklijk paleis van Madrid. Dwaal door een deel van de bijna drieduizend (!) kamers en voel even hoe het is om de majesteit te zijn.

Lees meer
No text

Parque del Retiro

Volg midden in uw drukke programma de lokroep van het Parque del Buen Retiro, het fraai aangelegde stadspark in Madrid. Dwaal, verdwaal en ontspan!

Lees meer
No text

Plaza Mayor

Plaza Mayor, het enorme plein midden in Madrid, was decennialang de place to be voor wie van stierenvechten en publiekelijke executies hield. Vandaag kunt u er lekker rondkijken en flaneren.

Lees meer

Puerta de Alcalá

Puerta de Alcalá was ooit de poort die aan de oostkant toegang tot Madrid bood. Nu staat hij midden in de drukte van de stad. Mooi, statig en symmetrisch.

Lees meer

Puerta del Sol

Puerta del Sol, de Zonnepoort, is letterlijk en figuurlijk hét ijkpunt van Madrid. Hier ontmoeten de locals elkaar onder de berenboom en hier bevindt zich het nulpunt van Spanje.

Lees meer

Stadion Real Madrid

Tijdens een rondleiding door het Stadion Real Madrid is het likkebaarden geblazen. Iedere voetballiefhebber komt hier met een big smile vandaan.

Lees meer