Palacio Real

Het Palaceo Real in Madrid is het grootste koninklijk paleis ter wereld. De koning van Spanje, die er alleen nog komt als het om officiële gelegenheden gaat, kan er behoorlijk uit de voeten; er zijn maar liefst zo’n 3000 kamers! Koning Filip de Vijfde liet het immense paleis bouwen in de 18e eeuw, naar Frans ontwerp. De prachtige tuinen hebben duidelijk Engelse invloeden. Zowel binnen als buiten stralen rijkdom en overvloed u tegemoet.
Het is absoluut de moeite waard om een rondleiding te boeken door het Palaceo Real. U krijgt dan alle ins en outs te horen over de aankleding van de rijke troonzaal, de Salón de Trono, waar een fresco te zien is van Giovanni Battista Tiepolo, de ‘apotheose van de Spaanse monarchie’. Laat u meetronen naar de privévertrekken van de koning en zie hoe een echte monarch, in elke geval in een recent verleden, zijn slaapkamer ingericht wilde hebben.
In de bibliotheek heerst de sfeer van een ander soort rijkdom, namelijk die van kennis uit boeken. Lange rijen kostbare geschriften bevolken er de muren. Ontzagwekkend om te zien en te ervaren. Hier ligt het eerste exemplaar van het boek Don Quichot, het verhaal over de man die tegen windmolens vocht. In de wapenhal kunt u originele middeleeuwse wapens en martelwerktuigen bekijken.
Adres: Bailén, s/n, openingstijden: ma-za 09.30-16.00 uur, zo 09.00-15.00 uur (winter tot 14.00 uur)