Plan uw trip naar AtheneWat is hot in Athene?

Athene is de grootste stad van Griekenland en een van de grootste van Europa. Er wonen wel meer dan 3 miljoen inwoners, gelijkwaardig aan bijna de helft van de

Er valt zoveel te ontdekken

In Athene bepalen de overblijfselen uit de Griekse oudheid en een uitbundig stadsleven de sfeer. Athene is de stad van de Olympische Spelen, de stad van artiesten, cultureel knooppunt, wetenschappelijk centrum, het oosten en westen voor elke reiziger en het Parthenon van en voor iedereen. Vanaf de Akropolis heeft men een prachtig uitzicht over de stad, de oude Agora, de kerk Ag. Apostoli en Plaka. Het is een stad vol verrassingen. Mooi en vol contrasten.

Athene is rijk aan historie. U vindt hier veel ruïnes, musea en fraaie gebouwen. De Acropolis is de bekendste ruïne en hét symbool van Athene. Bovenop de berg vindt u het prachtige Parthenon dat vanaf 1983 wordt gerenoveerd. Het heeft fraaie zuilen, een schitterend aanzicht dat men van verre kan bewonderen en een fantastisch uitzicht over de stad. Vanzelfsprekend komt u in Athene uitgebreid aan uw trekken als u van musea houdt. In het Nationaal Archeologisch Museum, een van de grootste en meest belangrijke musea van het oude Griekenland, vindt u ontelbare schatten uit het oude Griekenland. Veel schatten zijn ook gevonden tijdens de aanleg van de metro van Athene, vanaf 1992. Veel van deze schatten worden nu ook tentoongesteld in de metrohaltes. Maar Athene is meer dan musea. Athene is vooral toch Griekenland. En dat betekent: het ultieme vakantiegevoel! Dat gevoel komt heel goed tot zijn recht in Plaka, de meest pittoreske buurt van Athene met huizen in neo-klassieke kleuren, kleine tuintjes en geplaveide smalle straatjes. Plaka is een wirwar van kleine straatjes en smalle steegjes, waar u als toerist vele souvenir- en kledingwinkels vindt en u gezellig en goedkoop lekker kunt eten en drinken (niet duur) op een van de vele terrasjes. 'Ermou street' is dé winkelstraat van Athene met vele kledingwinkels en leuke boetiekjes. Winkelen kunt u overigens ook uitstekend in Ermou Street, Monastiraki, Kolonaki en Athenas Street. Tot slot is Athene de stad waarvandaan u per ferry vanuit de haven Piraeus al die fantastische eilanden kunt bezoeken. Zo combineert u uw stedentrip met een heerlijke strandvakantie! Athene is uw uitdaging van het jaar!