Wat is hot in Athene?

Ooit was Athene de thuishaven van de Griekse goden, en de tempelruïnes op de Akropolis zijn daarvan nog de stille getuigen. Vandaag de dag is een stedentrip Athene een kookpot van kolkende levenslust.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Eten en drinken in Athene begint met souvlaki en ouzo. Souvlaki is de Griekse variant van kebab en u kunt het overal bestellen. Ga er lekker voor zitten in een gezellige taveerne of koop de heerlijke hap bij een verkoper op straat tijdens het bezichtigen van de vele bezienswaardigheden in Athene. Het frisse nationale anijsdrankje ouzo drinkt makkelijk weg op warme dagen, maar denkt u eraan dat het alcoholpercentage rond de vierenveertig procent ligt?

Hoe dan ook: als u van een gastronomisch verzetje houdt, is lekker gaan eten en drinken in Athene u op het lijf geschreven.

Overal in de stad staan de menukaarten van de restaurants bol van de feestelijke gerechten. Gegrild vlees in overvloed, gezonde Griekse salades, visgerechten en schaaldieren in allerlei variaties kunt u overal bestellen. Neem een mierzoet toetje om het af te leren! En daarna een lekker afzakkertje in een van de vele uitgaansgelegenheden in Athene...

Athene

Nog meer inspiratie voor eten en drinken

Top 5 Athene