Wat is hot in Athene?

Athene, metropool van paradoxen. Ooit was dit de thuishaven van de Griekse goden, en de tempelruïnes op de Akropolis zijn daarvan nog de stille getuigen. Vandaag de dag is de stad een kookpot van kolkende levenslust.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Eten en drinken in Athene begint met souvlaki en ouzo. Souvlaki is de Griekse variant van kebab en u kunt het overal bestellen. Ga er lekker voor zitten in een gezellige taveerne of koop de heerlijke hap bij een verkoper op straat. Het frisse nationale anijsdrankje ouzo drinkt makkelijk weg op warme dagen, maar denkt u eraan dat het alcoholpercentage rond de vierenveertig procent ligt?

Hoe dan ook: als u van een gastronomisch verzetje houdt, is lekker gaan eten en drinken in Athene u op het lijf geschreven.

Overal in de stad staan de menukaarten van de restaurants bol van de feestelijke gerechten. Gegrild vlees in overvloed, gezonde Griekse salades, visgerechten en schaaldieren in allerlei variaties kunt u overal bestellen. Neem een mierzoet toetje om het af te leren…

Athene

Eten en drinken

Galaktoboureko

In Athene kunt u op verschillende manieren uit eten. U kunt eten op straat door van een straatverkoper b.

Lees meer

GB Roof Garden

Er zijn van die plekken die u nooit meer vergeet. Restaurant GB Roof Garden, hoog boven de stad, is er één van. Hier eet u chique en exclusief en toch redelijk geprijsd. Geniet van het uitzicht!

Lees meer

Orizontes Lycabettus

Op het hoogste punt van Athene bouwden de Grieken… restaurant Orizontes Lycabettus. Levensgenieters als de Atheners zijn, mogen ze er graag een vorkje prikken.

Lees meer

Souvlaki restaurants

Souvlaki eten, Griekse hamburger, dat moet u echt even doen in Athene. Kies bij voorkeur een van de eettentjes aan Mitropoleos. Flanerend langs deze laan loopt het water u in de mond.

Lees meer

Souvlaki... en Ouzo.......

De Griekse hamburger en het echte Griekse drankje, u eet en drinkt het en zingt met iedereen mee! Eten op straat, het kopen van koulouri (een ring van sesamzaadbrood) van een straatverkoper of galaktoboureko (verrukkelijk vlagevuld vlokkig gebakje dat bestrooid is met glazuursuiker), tyropitta (kaasgebak) of souvlaki (kebab)… je kan een volledige maaltijd eten door gewoon de straat over te steken. Het is dus mogelijk om In Athene verschillende manieren uit eten te gaan.

Lees meer

Taverna's

In Athene barst het van de familierestaurants, de informele Taverna’s. Hier eet u voor een appel en een ei een heerlijke maaltijd en kunt u tot ’s avonds laat blijven zitten.

Lees meer

Varoulko

Echte gastronomen staan in de rij voor het met een Michelinster bekroonde restaurant Varoulko. U zit er likkebaardend op het dakterras aan de haven, in de zwoele avondzon.

Lees meer