; Uitgaan Athene - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Athene


Wat is hot in Athene?

Athene, metropool van paradoxen. Ooit was dit de thuishaven van de Griekse goden, en de tempelruïnes op de Akropolis zijn daarvan nog de stille getuigen. Vandaag de dag is de stad een kookpot van kolkende levenslust.

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Wie een avond wil uitgaan in Athene kan zich het best door zijn gevoel laten leiden. Het aanbod is groot en divers en alles is even leuk, maar waar heeft u zin in? Trekt die oude taveerne, met zijn vrolijke klanken van traditionele Griekse instrumenten? Gaat u op zoek naar kleine gezellige cafétjes? Of wilt u loungen op het dakterras van een vlotte rooftopbar? Muziek vindt u overal: in pubs waar artiesten de gitaren live laten snerpen of er juist lieflijk op tokkelen, van pop tot rock en van jazz tot oude volksliederen.

Na twaalven zetten de Grieken een tandje bij en krijgt uitgaan in Athene er een hele dimensie bij. In de eigentijdse clubs in het centrum, en ’s zomers nog extra aan de kust, gaan de feesten de hele nacht door.

Athene

Uitgaan

's avonds net zo bedrijvig als overdag.

In Athene krijgt u hoogstwaarschijnlijk de indruk dat de stad nooit slaapt. U kunt uw avond doorbrengen in een theater en genieten van een Grieks drama.

Lees meer

Balthazar

Eenmaal binnen bij Balthazar komt u niet gauw meer weg. Deze bar, waar de Griekse passie aan alle kanten vanaf spat, is gewoon veel te leuk!

Lees meer

Bouzoukia

Dit is uw kans: ga een avond op stap naar een echte Griekse bouzoukia, waar de traditionele volksmuziek laika klinkt. Zing en dans samen met de locals tot het ochtendgloren.

Lees meer

Brettos

Brettos is een fenomeen in Athene. De bar staat bekend om de wanden vol gekleurde flessen tot aan het plafond, maar zeker ook om de zelfgestookte ouzo, brandy en likeuren.

Lees meer

Club Socialista

Wie echte feestbeesten in actie wil zien, zet een avondje Club Socialista op het programma. Of… maak er maar een nachtje van, want de Grieken vergeten graag de tijd als het om stappen gaat.

Lees meer

Theater van Herodes Atticus

In de zomermaanden kunt u in het antieke Theater van Herodes Atticus mooie concerten bijwonen. U zit op de oude tribunes onder de blote hemel, want het gebouw heeft geen dak meer.

Lees meer