Wat is hot in Dresden?

Dresden is een stad met veel Barokmonumenten en kunstschatten. De 800 jaar oude cultuurstad wordt gerestaureerd en krijgt daarmee zijn oude grandeur weer terug!

Er valt zoveel te ontdekken

Tot de Tweede Wereldoorlog was Dresden één van cultureel belangrijkste steden van Duitsland. De beruchte bombardementen van februari 1945 maakten hier tijdelijk een einde aan. Let wel, tijdelijk, want na een bescheiden opbouw in de DDR-periode wordt sinds de eenwording keihard gewerkt om de stad in zijn oude grandeur te herstellen. Hoewel nog lang niet alles is gerestaureerd, is er inmiddels veel te bezichtigen en doet de 800 jaar oude cultuurstad met zijn vele Barokmonumenten zijn bijnaam 'Florence aan de Elbe' weer eer aan.

'Elbflorenz', de bijnaam van de stad, stamt uit de 18e eeuw, toen de stad onder vorst August de Sterke een groot kunst- en cultuurcentrum werd met veel barok en rococo-architectuur. Het paleizencomplex Zwinger is hier een goed voorbeeld van. Met zijn imposante poort Kronentor en water- en porseleinkunstwerken is het één van de grootste bezienswaardigheden van de stad. In het complex zijn tevens enkele musea ondergebracht. Hét symbool van de wederopbouw van Dresden is de Frauenkirche, die tijdens de bombardementen volledig werd verwoest. Nadat de ruïne onder het DDR-regime was behouden als monument, werd in 1994 gestart met de wederopbouw. Na een zorgvuldige restauratie werd de kerk in 2005 opengesteld voor het publiek. De imposante Semperoper is eveneens een topattractie, die ook nog steeds als operagebouw in gebruik is. Een uitstekende optie voor een avondje uit!

Achter de gerestaureerde, historische façade gaat het moderne Dresden schuil: uitgebreid shoppen in moderne en trendy winkels aan de Neumarkt en de Prager Strasse, heerlijk dineren in één van de vele internationaal geroriënteerde restaurants. Maar uiteraard kunt u ook voor de traditionele, Saksische keuken in Dresden terecht. Aan de oever van de Elbe-rivier bevinden zich meerdere gezellige e(e)tablissementen, waar u met een mooie ambiance kunt dineren. En om een drankje hoeft u niet verlegen te zitten. De 'Weisse Gasse' in de binnenstad is een aaneenschakeling van barretjes, cafés en restaurants. De Neustadt, aan de noordoever van de Elbe, staat bekend als 'das Kneipenviertel', de kroegenbuurt. Uiteraard vindt u hier de typische, Duitse Biergarten. Mogelijkheden te over, wat wilt u nog meer'

Dresden is een stad die de laatste jaren (opnieuw) ontdekt wordt. Het culturele erfgoed en de diverse uitgaansmogelijkheden trekken steeds meer gasten aan. Waar wacht ú nog op'