; Stedentrip Venetië? Boek nú jouw Citytrip op Stedentrips.nl!

Plan uw trip naar VenetiëWat is hot in Venetië?

Venetië, de stad van Casanova, de stad die tot ieders verbeelding spreekt. Grachten, kanalen, fraaie paleizen en veel pracht en praal. Dat is Venetië!

Er valt zoveel te ontdekken

Als er één stad is die tot onze meest romantische verbeelding spreekt, dan is het wel Venetië, de noord-Italiaanse parel waar je geen auto's in de straten ziet, maar alleen maar boten, gondels, watertaxi's en waterbussen. Venetië is één groot openluchtmuseum.

Als u nog nooit in Venetië bent geweest, dan kijkt u uw ogen uit en verbaast u zich over hoe men zoiets fraais ooit zo kundig heeft weten te bouwen. Als u er wel al geweest bent, dan blijft dit gevoel meestal onveranderd. Venetië is één groot monumentaal romantisch openluchtmuseum, waar een normale sterveling gewoonweg geen genoeg van kan krijgen. Hoewel Venetië de meest toeristische stad van Italië is - meestal een reden om ergens weg te blijven - is deze stad echt fantastisch! Je wordt meteen gepakt door de schoonheid en tegelijkertijd kwetsbaarheid van de stad. Bruggetjes, kanalen, een doolhof van kleine, veelal doodlopende, straatjes en kanaaltjes, gondeliers die vrolijk zingend hun passagiers de stad laten zien, vele oude koopmanspaleizen, statige pleinen als het wereldberoemde Piazza San Marco, heerlijke restaurantjes, befaamde en prachtig gedecoreerde cafés als Caffe Florian op het San Marco plein (de stamkroeg van Casanova), monumenten als de Rialto-brug en het Palazzo Ducale, wereldberoemde musea als het Guggenheim Museum en natuurlijk de overbekende Venetiaanse Carnavalsmaskers: op vrijwel elke hoek van de straat is wel een winkel te vinden die ze verkoopt. Laat de schoonheid op u inwerken en bedenk tegelijkertijd hoe kwetsbaar een dergelijke waardevolle schat is. Het water stijgt, de stad zakt langzaam maar zeker. Deskundigen voorspellen dat Venetië uiteindelijk in het water zal verdwijnen. Maar voordat het zover is: trek uw wandelschoenen aan, adem een keer diep in en ga door de straten en over de bruggen van romantisch Venetië, het is de energie die het lopen je kost meer dan waard. Sterker nog: het geeft u energie!