Wat is hot in Venetië?

De stedentrip om er uw hart te verliezen aan de zingende gondeliers, het glinsterende water dat overal is, de sublieme pleinen en palazzi, het heerlijke eten en Venetië is de stad van de romantiek.

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Een avondje uitgaan, dat doet u in Venetië door een kaartje te bestellen voor het theater. De kunststad biedt ruim keuze uit toneel, opera, ballet en aanverwant moois. Ga dan zeker naar theater La Fenice, een van de meest markante theaters van Europa. De magistrale zaal is helemaal opgetrokken in 19e eeuwse stijl, de rijkverlichte loges liggen hoog opgetast boven elkaar. Ook voor liefhebbers van klassieke bezienswaardigheden echt een aarnrader.

Is het mooi weer en heeft u veel meer zin om de zwoele avond in de buitenlucht door te brengen, laat het u dan naar de zin maken op een van de vele terrasjes die Venetië rijk is. Met een prosecco in de hand luisteren naar een straatorkestje, of onder het genot van een bordje antipasti genieten van het vallen van de nacht; het leven in de avonduren heeft in Venetië extra cachet. Hier en daar treft u een kleine club of een discotheek, maar om echt aan de boemel te gaan moet u de stad uit. Wel zijn er een heleboel barretjes en restaurantjes waar u de hele avond kunt nippen van een goed glas en genieten van een nog beter gesprek.

Ook zijn er regelmatig leuke evenementen in Venetië, zoals het Festival del Teatro, het Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica (filmfestival) of het kunstfestival de Biënnale. En niet te vergeten het wereldberoemde Venetiaanse carnaval!

Venetië

Nog meer tips om uit te gaan

Top 5 Venetië