Venetië is één grote bezienswaardigheid.

Fraaie paleizen, veel pracht en praal. Ervaar het openluchtmuseum en de bezienswaardigheden van Venetië. We kunnen het niet anders formuleren: u móét naar Venetië!

Ervaar de poëzie van Venetië

Alle bezienswaardigheden in Venetië zijn doordrenkt van poëzie. De ene legende is nog hartverscheurender dan de andere. U heeft vast wel gehoord wat er gezegd wordt over de Brug der Zuchten? Zeker, dat de liefde voor altijd beklonken is als u elkaar precies onder de brug kust. Het proberen waard. Maar weet u waar de vreemde naam van de brug vandaan komt? De Brug der Zuchten heet zo, omdat hij bijna bezweek onder het verdriet van veroordeelden. Na het vonnis werden zij over de brug naar de gevangenis gedreven. Ze wisten dat ze nooit meer levend uit de zompige kerkers tevoorschijn zouden komen.

Deinen op een gondeltje of rechtuit met de waterbus?

Maar laat u niet ontmoedigen. Venetië vertelt ook heel veel vrolijke verhalen. Luister maar naar de zingende gondeliers. Staand op de punt van hun boot maken ze van uw tochtje over het water een feest. Ga met hen mee over de intieme kanaaltjes die kriskras door de stad voeren. Wilt u het groots aanpakken, stap dan op de vaporetto, de waterbus. Deze vaart rechttoe rechtaan over het Canal Grande, langs schitterende oude koopmanshuizen. Daar komt de beroemde Rialtobrug in zicht! Deze is al vijf eeuwen oud en prachtig qua vorm en uitstraling. Rondom de brug bruist het van Italiaanse levendigheid. Kom later op de dag zeker terug om er een terrasje te pakken.

Het San Marcoplein, torenhoog op uw lijstje

Ergens bovenaan uw lijstje staat vast het San Marcoplein, een van de meest boeiende bezienswaardigheden van Venetië. Het plein is beschermd cultuurgoed en door de eeuwen heen mooi in de oude staat bewaard gebleven. De bouwwerken aan het San Marcoplein vertellen ieder hun eigen verhaal. Vanaf de Campanile, de klokkentoren, kunt u de stad overzien. En vanuit het Dogenpaleis werd Venetië eeuwenlang geregeerd. De beroemde San Marcobasiliek springt behoorlijk in het oog. Van buiten is de kerk al een opvallend zwierige verschijning, maar wacht maar tot u binnen bent…

Venetië

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Venetië