; Bezienswaardigheden in Venetië - Stedentrips.nl

Plan uw stedentrip VenetiëWat is hot in Venetië?

Venetië, de stad van Casanova, de stad die tot ieders verbeelding spreekt. Grachten, kanalen, fraaie paleizen en veel pracht en praal. Dat is Venetië!

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Venetië is een werkelijk unieke stad, geheel gebouwd op eilandjes. U loopt er door smalle steegjes, over bruggetjes, u pakt een gondeltje, gaat een kerk in of u brengt een bezoek aan de fraaie Basiliek van San Marco of aan het Dogenpaleis. U zult hoe dan ook betoverd worden door de enorme schat aan bezienswaardigheden van deze rijke voormalige koopmansstad!

Venetië

Venetië, de stad van Casanova, de stad die tot ieders verbeelding spreekt. Grachten, kanalen, fraaie paleizen en veel pracht en praal. Dat is Venetië!

Bezienswaardigheden

No text

Brug der Zuchten

In het Italiaans: Ponte dei Sospiri. Deze brug verbindt het Dogenpaleis met de 'prigioni', de gevangenis.

Lees meer

Ca d'Oro

Het Gouden Huis uit 1440 is één van de belangrijkste paleizen aan de Canal Grande. Het heeft een prachtige gotische façade.

Lees meer
No text

Canal Grande

Van het station tot aan het San Marco Plein, een kanaal van bijna 4 km dwars door Venetië, met aan weerszijden prachtige voorbeelden van koopmanshuizen (paleizen), die een combinatie waren van pakhuis en sfeervolle woning. .

Lees meer
No text

De Rialto brug

De beroemdste brug van Venetië is zonder twijfel de Rialtobrug! Als u aan komt varen met een van de vaporetto's over de Canal Grande, dan ziet u dit prachtige architectonische hoogstandje al van verre. De brug is 48 m lang en 22 m breed en is zo'n 500 jaar oud.

Lees meer
No text

Dogenpaleis

Het Palazzo Ducale, oftewel Dogenpaleis, dateert in zijn huidige vorm uit de 15e eeuw. De gotiek beleeft zijn hoogtepunt in de rijk versierde Porta della Carta, vanwaar u ook het Paleis binnentreedt.

Lees meer
No text

Piazza San Marco

De meeste mensen beginnen met het ontdekken van Venetië vanaf het centrale San Marco plein met de fraaie klokkentoren (Campanile), de San Marco Basiliek en het mooie en indrukwekkende Dogenpaleis. Het plein wordt aan de zijkanten begrensd door voormalige regeringsgebouwen van de republiek.

Lees meer
No text

San Marco Basiliek

De Basilica di San Marco is een voorbeeld van Romeins-Byzantijnse stijl; het ontwerp grijpt terug op dat van de Apostelkerk in Constantinopel. Het was de derde kerk op deze plaats; de eerste kerk werd gebouwd in de 9de eeuw maar werd door brand verwoest.

Lees meer