Venetië is één grote bezienswaardigheid.

Fraaie paleizen, veel pracht en praal. Ervaar het openluchtmuseum en de bezienswaardigheden van Venetië. We kunnen het niet anders formuleren: u móét naar Venetië!

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Venetië, Rialto brug Venetië

Bezienswaardigheden

No text

Brug der Zuchten

Bijna bezweek de Brug der Zuchten onder het gekreun van de gevangenen die naar de kerkers werden gedreven. Nu belooft hij eeuwige liefde aan stelletjes die er al kussend onderdoor varen.

Lees meer

Ca d'Oro

Het Gouden Huis uit 1440 is één van de belangrijkste paleizen aan de Canal Grande. Het heeft een prachtige gotische façade.

Lees meer
No text

Canal Grande

Een boottocht over het Canal Grande, hiervoor kwam u naar Venetië! Stap op de waterbus en laat u over de brede vaart voeren, langs prachtige koopmanshuizen, helemaal naar het San Marcoplein.

Lees meer
No text

De Rialto brug

De Rialtobrug is de trots van Venetië. Deze brede stenen boogbrug is de belangrijkste verbindingsader die het Canal Grande overspant.

Lees meer
No text

Dogenpaleis

Het Dogenpaleis aan het San Marcoplein staat voor pracht, praal en pronken. De vroegere bestuurders van Venetië hielden duidelijk van ruimte, luxe en schoonheid.

Lees meer

Eiland Murano

Op het eiland Murano zwaaide in de middeleeuwen het glasblazersgilde de scepter. Volg het spoor van geheimzinnigheid dat om dit ambacht hing, en nog steeds een beetje...

Lees meer

Galleria dell’Academia

Het mysterie van het Venetiaanse licht ontvouwt zich in het museum Galleria dell’Academia. De bijzondere weerschijn op het water fascineerde vele grote kunstenaars.

Lees meer

Peggy Guggenheimmuseum

Wat een prachtige collectie moderne kunst heeft de rijke Amerikaanse Peggy Guggenheim ons nagelaten, vandaag te bewonderen in het Peggy Guggenheimmuseum in Venetië.

Lees meer
No text

Piazza San Marco

Het San Marcoplein, majestueus aan het water, is het plein waar uw liefde voor Venetië ontluikt. Laat u niet afschrikken door de drommen toeristen, maar deel samen deze fantastische ervaring.

Lees meer

San Giorgio Maggiore

Wilt u niet een mooi, maar het állermooiste panorama over de stad? Neem dan de waterbus, stoom naar het eilandje San Giorgio en beklim de klokkentoren van de San Giorgio Maggiore.

Lees meer
No text

San Marco Basiliek

De San Marcobasiliek doet aan de buitenzijde een beetje denken aan een Venetiaans carnavalsmasker, maar eenmaal binnen wacht u een bijna mystieke ervaring.

Lees meer