Bekijk alle hotels

Canal Grande

Het brede Canal Grande, de ‘mooiste straat ter wereld’, stroomt slingerend dwars door de stad, van het station in het noordwesten tot aan het San Marcoplein aan de zuidkant. Het Canal Grande is bijna 4 km lang en op sommige plekken wel 70 meter breed. Het is een unieke ervaring om op de boot te stappen en het kanaal af te zakken. Hiervoor kwam u naar Venetië!

Vergaap u aan de prachtige koopmanshuizen die u aan weerszijden van het Canal Grande ziet, het ene staat nog uitbundiger te schitteren dan het andere. Let op of u het Ca d’Oro kunt spotten, het ‘gouden huis’, een typisch voorbeeld van de Venetiaanse bouwstijl ten tijde van de Republiek. Smul van het zicht op de Rialtobrug, de belangrijkste en meest besproken brug van de stad, en fotografeer vanaf het water schitterende doorkijkjes de wijken in. Laat u aan het eind van de tocht verrassen door een sublieme blik op de San Marcobasiliek.

De meeste mensen nemen de vaporetto, de waterbus, om het Canal Grande af te zakken. Ook zijn er mogelijkheden tot het huren van watertaxi’s. U kunt natuurlijk altijd in een gondeltje stappen, maar die zijn leuker voor het varen door de kleinere waterstraatjes die als aderen door de stad kronkelen.
Bekijk alle hotels in Venetië