Voorwaarden

Stedentrips.nl hotelclassificatie

Om niet verstrikt te raken in allerlei nationale en internationale hotelclassificatiesystemen, gebruikt Stedentrips.nl een eigen persoonlijke classificatie die wij alsvolgt typeren:
* zeer eenvoudige accommodatie voor gasten die weinig eisen stellen aan comfort en service
** eenvoudige toeristenklasse, met goede service en voorzieningen
*** goede toeristenklasse
**** luxe
***** zeer luxe
+ indien een hotel zich onderscheidt van andere hotels binnen dezelfde categorie, krijgt het van ons de toevoeging (plus)

Reissom vliegreizen

Inbegrepen zijn:
- retour vliegreis op basis van de goedkoopste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Indien de goedkoopste vluchten niet meer beschikbaar zijn wordt vrijblijvend een andere mogelijkheid voorgelegd;
- gekozen aantal hotelovernachtingen inclusief ontbijt (zie ook kopje hotelovernachtingen)
- luchthaven- & vliegbelastingen, heffingen en eventuele brandstoftoeslagen.
- reserveringskosten à € 20,- per boeking;
- de verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds à € 2,50 en de consumentenbijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,- p.p. ;

Niet inbegrepen zijn:

-transfers vanaf de luchthaven naar uw hotel v.v. Bij sommige steden kunnen deze worden bijgeboekt.

Minimum verblijfsduur vliegreizen

Om voor de voordelige basispakketprijzen in aanmerking te komen geldt een minimum verblijf van een zaterdagnacht of 2 of 3 nachten, afhankelijk van de bestemming.

Reissom treinreizen

Inbegrepen zijn:
- retour treinreis vanaf elk station in Nederland op basis van de goedkoopste boekingsklasse. Indien de goedkoopste stoelen niet meer beschikbaar zijn wordt vrijblijvend een andere mogelijkheid voorgelegd;
- gekozen aantal hotelovernachtingen inclusief ontbijt (zie ook kopje hotelovernachtingen).
- eventuele plaatsreserveringen (m.u.v. Thalys naar Parijs en Eurostar naar Londen);
- reserveringskosten à € 20,- per boeking;
- de verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking en de consumentenbijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,- p.p.;

Niet inbegrepen zijn:

- eventuele nachtaccommodatie aan boord van de trein;
- transfers vanaf het station naar uw hotel v.v.

Hotelovernachtingen

De hotelovernachtingen zijn doorgaans op basis van logies & ontbijt, met enkele uitzonderingen. In New York, overige steden in de USA, Canada en bij appartementen zijn de hotelovernachtingen op basis van logies.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen € 20,- per boeking, de verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking en de consumentenbijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,- p.p. incl. vervoer en € 5,- per kamer op basis van eigen vervoer.

Prijzen en seizoenen

Voor de prijsbepaling van een vlieg-, trein- of bootarrangement is de vertrekdatum bepalend. Indien bij de aanbiedingen een 3=2, 4=3 etc. wordt vermeld, dan is deze al in de prijs verwerkt.

Hotelkamers

Er bestaan verschillende 2-persoonskamers: met twee aparte bedden of met één groot bed. Een 3-persoonskamer is (in de meeste gevallen) per persoon goedkoper dan een 2-persoonskamer. Het kan echter gebeuren dat er bij een reservering van een 3-persoonskamer een extra bed wordt bijgeplaatst in een 2-persoonskamer, waardoor de beweegruimte beperkt wordt. Wat betreft 1-persoonskamers geldt in het algemeen dat de échte 1-persoonskamers (met een 1-persoonsbed) in ieder geval een stuk kleiner zijn dan een 2-persoonskamer. Vaak worden daarom 2-persoonskamers aangeboden voor alleengebruik. De kamers in New York zijn over het algemeen klein en doorgaans met queensize bedden (1.55 x 2,05 cm) en /of kingsize bedden (1.95 x 2.05cm).
Foto’s van hotelkamers bij de hotelbeschrijving geven een indicatie van de werkelijkheid. Door de bouw van stadshotels verschillen de kamers vaak onderling van afmeting, waardoor de inrichting beïnvloed wordt. De gepubliceerde kamerfoto’s zijn met zorg uitgekozen en zijn van kamers die doorgaans aan gasten van Stedentrips.nl worden toegewezen. Het kan voorkomen dat de kamer er anders uitziet dan op de foto. Stedentrips.nl kan hiervoor geen aansprakelijkheid aanvaarden. Doorgaans is uw kamer op de dag van aankomst niet voor 15.00 uur beschikbaar. Dit komt doordat de vorige gast de kamer meestal pas rond het middaguur hoeft te verlaten en daarna nog moet worden schoongemaakt. Uiteraard kan deze regeling per hotel verschillen.

Appartementen

De inrichting en uitrusting van de kitchenette/keuken in uw appartement is doorgaans niet zoals u thuis gewend bent, De inventaris is meestal karig en niet geschikt om echte maaltijden mee te bereiden. Wij aanvaarden hiervoor geen aansprakelijkheid.

Airconditioning & zwembaden

Daar waar wij hebben vermeld dat de kamers airconditioning hebben (veelal in de Spaanse en Italiaanse steden), geldt doorgaans dat deze niet het gehele seizoen operationeel is. In de meeste gevallen zal de airco van eind mei tot medio september werkzaam zijn. Ook kunnen de openingsdata van de zwembaden wijzigen. Stedentrips.nl is op geen enkele wijze aansprakelijk voor het niet in werking zijn van de airconditioning en de opening van de zwembaden.

Hotelfaciliteiten

Het gebruik van in de hotelbeschrijving genoemde faciliteiten (bijv. parkeergarage, WiFi, (draadloos) internet, kluisje, sauna, etc.) hoeft niet gratis te zijn, tenzij dit uitdrukkelijk staat vermeld. Alle omschreven faciliteiten waren in het hotel aanwezig ten tijde van het bezoek van onze inkopers. Stedentrips.nl wordt doorgaans altijd door de hoteliers geïnformeerd over het tijdelijk buiten gebruik zijn, of het eventueel niet meer aanwezig zijn van een faciliteit, bijvoorbeeld als gevolg van verbouwingen. In het uitzonderlijke geval dat een faciliteit, al dan niet tijdelijk, niet meer aanwezig is, is er geen restitutie mogelijk.

Het ontbijt

De meeste hotels bieden een continentaal ontbijt, dat bestaat uit koffie/thee, broodjes of croissants met boter en jam en soms met kaas. Bij een ontbijtbuffet kunt u daarnaast rekenen op yoghurt, fruit, vlees en eieren. Bij een continentaal ontbijtbuffet ontbreken de eieren en de warme gerechten. In Groot-Brittannië serveren de hotels vaak een Engels, Schots, Iers ontbijt, bestaande uit cornflakes, eieren met spek of ham, worstjes, soms gebakken vis en tenslotte toast met boter en jam of marmelade. Dit alles kan aangevuld worden met fruit, yoghurt en vruchtensap. Wanneer bij hotels in Groot-Brittannië geen Engels ontbijt is inbegrepen, is dat in de meeste gevallen toch ter plaatse verkrijgbaar tegen een daarvoor ter plaatse te betalen toeslag. De hotels in de Verenigde Staten bieden wij aan o.b.v. logies (tenzij anders vermeld). Dat geldt ook voor de appartementen.

Borgsommen & Creditcard

Vooral in de Verenigde Staten, duurdere hotels en appartementen komt het steeds vaker voor dat de hotelreceptie bij aankomst een print van uw credit-card verlangt als zekerheid op de eventueel te maken kosten voor gebruik van de eventuele minibar en telefoon- en restaurantrekeningen. Dit kan door een afdruk van uw creditcard te laten maken. Bij vertrek wordt de borgsom verrekend met de gemaakte kosten of u geeft akkoord dat uw creditcard belast wordt.

Toeristenbelasting / Facility Fee

In vele steden wordt toeristenbelasting berekend. Deze belasting varieert en is meestal tussen ca. € 1 tot ca. € 6 per persoon per nacht. Deze belasting zit niet in de reissom en dient ter plaatse voldaan te worden. In de Verenigde Staten brengen sommige hotels een zgn. verplichte Facility Fee in rekening. Hiermee krijgt u een verscheidenheid aan extra diensten zoals bijv. gebruik van WiFi, fitnessruimte, telefoongesprekken, grab & go ontbijt etc. en kunnen per hotel verschillen. De kosten variëren van ca. USD 20-55 per kamer per nacht en zijn niet bij de prijs inbegrepen en dient u ter plaatste te betalen. Bij sommige hotels is de fee wel inbegrepen. Bij de hotels wordt aangegeven of er een fee van toepassing is en of deze al dan niet is inbegrepen. Wijzigingen zijn voorbehouden.

Minderjarigen

Voor minderjarigen die zonder zijn/haar ouders willen boeken en reizen dient Stedentrips.nl dit aan te vragen bij de accommodatie. Het is dus niet vanzelfsprekend dat minderjarigen zonder zijn/haar ouders via Stedentrips.nl geboekt kunnen worden. Indien een minderjarige zonder zijn/haar ouders op reis gaat is het aan te raden om een verklaring van toestemming mee te geven. Voor reizen naar de Verenigde Staten geldt dat er minimaal 1 persoon 21 jaar moet zijn om in het hotel te verblijven. In enkele gevallen is dit 18 jaar. U kunt hierover telefonisch (0172-782078) of per e-mail (info@stedentrips.nl) informatie opvragen.

Huisdieren

Als u een klein huisdier wilt meenemen is dit op aanvraag soms mogelijk en moet u dit altijd bij boeking opgeven. Eventuele extra kosten worden ter plaatse afgerekend. Houdt u er rekening mee dat sommige landen geen huisdieren toelaten en dat inentingen soms verplicht zijn.

Parkeren

Een aantal hotels heeft eigen (meestal beperkte) parkeerfaciliteiten. Het vooraf reserveren hiervan is niet mogelijk (tenzij anders aangegeven), aangezien de hotels de regel vol=vol hanteren. Bovendien worden gemaakte reserveringen voor parkeerplaatsen, zo leert onze ervaring, vaak niet nagekomen. Tijdig arriveren is dus het advies. De bij de hotelbeschrijvingen vermelde parkeertarieven (of het al dan niet gratis zijn van het parkeren) zijn altijd onder voorbehoud en zijn ‘circa’-prijzen. Deze dienen ter plaatse te worden betaald. Aangezien dit informatie is die wij van de hotels of derden hebben ontvangen en deze altijd een momentopname is, kan Stedentrips.nl voor onjuistheid van deze informatie geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. Houdt u er rekening mee dat u in o.a. België in verband met wettelijke voorschriften geen auto’s rijdend op LPG in een parkeergarage mag stallen.

E-tickets

Sinds een aantal jaren worden door de luchtvaartmaatschappijen E-tickets uitgegeven in plaats van papieren tickets. Als passagier reist u met een elektronisch ticket onder dezelfde voorwaarden en kunt u van dezelfde diensten gebruik maken als voorheen met een papieren ticket. Het E-ticket is echter niet gedrukt, maar bevindt zich in de database van de luchtvaartmaatschappij. Het enige dat u als passagier ontvangt is een reisschema voor de incheck en douanediensten. U ontvangt dit reisschema bij uw reisbescheiden.

Transfers, excursies en avondjes uit

Op diverse bestemmingen biedt Stedentrips.nl de mogelijkheid om transfers, sporttickets, excursies, openbaar vervoerbiljetten en theaterkaartjes te boeken. Het annuleren of wijzigen van deze diensten brengt veelal hoge kosten met zich mee. Zo bedragen de kosten van het wijzigen of annuleren van sporttickets, bepaalde excursies, operatickets, musicaltickets in Londen en New York en voorstellingen in bijvoorbeeld Wenen en Praag 100%.

In het uitzonderlijke geval dat shows, musicals, excursies op korte termijn geannuleerd worden om redenen waarop wij geen invloed kunnen uitoefenen (zoals technische storing of onvoldoende deelname), restitueert Stedentrips.nl u uiteraard achteraf de betaalde prijs voor de geannuleerde diensten. Een verdere aansprakelijkheid sluiten wij uit. Indien een sportwedstrijd op een geheel andere datum plaatsvindt, waartoe een wezenlijke wijziging ontstaat in de uitvoering, restitueren wij bepaalde tickets. Echter geldt dit niet voor de verdere geboekte onderdelen van de reis, welke als gepland doorgang kunnen vinden. Soms krijgt u met de aanschaf van openbaar vervoer abonnementen of d.m.v. kortingscoupons, reducties op excursies en andere diensten. Hierdoor kan het voorkomen dat u bij vooraf reserveren duurder uit bent dan ter plaatse. Stedentrips.nl betreurt dit, maar kan geen invloed uitoefenen op plaatselijke reducties. Restitutie van het prijsverschil is dan ook niet mogelijk. Eenmaal geboekte extra's zijn ondergeschikt aan het hotelarrangement kan nooit worden geannuleerd o.b.v. een niet akkoord gekomen extra.

Last-minutes

Tot op de dag voor vertrek worden boekingen door ons geaccepteerd. Ook als de kamers niet meer ’uit voorraad‘ beschikbaar zijn, informeren wij u meestal direct of er nog plaats in het hotel is. De reisbescheiden voor last-minutevliegreizen kunnen wij meestal per e-mail aan u opsturen. Voor Treinreizen naar Praag en Wenen en/of bijgeboekte extra's binnen 7 dagen voor vertrek geboekt, dienen de reisbescheiden per TNT Express verstuurd te worden. Wij zullen hiervoor contact met u opnemen om een afspraak in te plannen. De bezorging vindt plaats tussen 09.00-18.00 uur en is mogelijk op maandag-vrijdag.

Ander land, andere gewoonten

Een vakantie in het buitenland betekent andere mensen en gewoonten, een andere cultuur, ander eten. Alles is anders dan thuis. Dat is één van de aantrekkelijke kanten van vakantie, maar ook een aspect om bij uw vakantieverwachtingen in gedachten te houden. Tevens moet u rekening houden met een beperkte openstelling van winkels en uitgaansmogelijkheden en beperkter aanbod van faciliteiten in voor- en naseizoen.

Reisdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit dienen voor de bestemmingen van Stedentrips.nl een geldig paspoort op zak te hebben. In een aantal gevallen dient het paspoort nog minimaal 2 tot 6 maanden na terugkeer geldig te zijn. Tevens geeft de ’Europese Identiteitskaart‘ toegang tot de meeste bestemmingen uit deze brochure. Actuele informatie kunt u hierover vinden op de website van de Rijksoverheid of consulaat van uw bestemming. Voor sommige bestemmingen is een visum wettelijk verplicht (o.a. voor Moskou en St.Petersburg). Voor andere bestemmingen, zoals bijv. de USA en Canada, dienen meereizende kinderen altijd een eigen paspoort te hebben. U dient zelf bij de ambassade of het consulaat van uw reisbestemming naar de benodigde reisdocumenten te informeren. U dient er ook zelf voor te zorgen bij vertrek en tijdens de reis in bezit te zijn van alle nodige reisdocumenten. Voor niet volledige reisdocumenten en de daaruit voortvloeiende problemen kan Stedentrips.nl niet aansprakelijk worden gesteld.

Reisdocumenten Rusland

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit dienen voor de bestemming Rusland een geldig paspoort op zak te hebben. Voor reizen naar Rusland dient u tevens voor vertrek een visum aan te vragen. Het paspoort dient minimaal 6 maanden na vervaldatum van het visum nog geldig zijn en minstens twee lege, tegenover elkaar liggende visumpagina’s bevatten. Voor Moskou geldt: Voor deze bestemming dient u zelf een visum aan te vragen bij de ambassade of visumdienst. Tevens kunt u zelf uw visum aanvragen via de website: https://visa.kdmid.ru/. Voor het aanvragen van een visum heeft u wel altijd een uitnodigingsbrief nodig. Stedentrips.nl vraagt deze uitnodigingsbrief voor u aan. Hiervoor ontvangen wij graag een kopie van de paspoorten van alle reizigers per email. Zodra Stedentrips.nl de uitnodigingsbrief heeft ontvangen uit St.Petersburg of Moskou, sturen wij deze per e-mail naar u toe. Hiermee kunt u dan bij de ambassade het visum aanvragen. Voor St. Petersburg geldt: U kunt zelf een (gratis) e-visum voor St. Petersburg aanvragen indien u per vliegtuig naar St. Petersburg reist. Dit kan via de website https://electronic-visa.kdmid.ru/spb_country_en.html. Voordelen van een e-visum zijn: - SNEL: een e-visum wordt binnen 4 kalenderdagen uitgegeven, inclusief weekends en feestdagen. - GEMAKKELIJK: er zijn geen uitnodigingen of bevestigingen nodig. Vul het aanvraagformulier op de website in. - HANDIG: het is niet nodig uw vrije tijd of werkuren te verspillen om het consulaire bureau tijdens zijn kantooruren te bezoeken. De website werkt 24/7.

Reisdocumenten Verenigde Staten en Canada

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit dienen voor de bestemmingen van Stedentrips.nl een geldig paspoort op zak te hebben. In een aantal gevallen dient het paspoort nog 2 tot 6 maanden na terugkeer geldig te zijn. Voor reizigers naar de Verenigde Staten, dient u voor vertrek elektronisch toestemming te vragen voor visumvrij reizen, de zgn. ESTA-regeling. (kosten ca.USD 21) U kunt dit zelf online aanvragen (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).
Voor Canada dient u een Electronic Travel Authorization (eTA) te kunnen tonen. Online aan te vragen (http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start-nl.asp). Dit dient ook tenminste 72 uur voor vertrek te zijn aangevraagd en goedgekeurd. Kosten ca. CAD 7.

Naam in vliegticket

Luchtvaartmaatschappijen hebben het recht u te weigeren indien de naam in uw vliegticket niet overeenkomt met de naam in uw paspoort of voor de meeste Europese bestemmingen, uw Europese Identiteitskaart. Voor de kosten van het eventueel opnieuw moeten uitschrijven van vliegtickets is Stedentrips.nl niet aansprakelijk.

Service 24 uur per dag bij problemen en klachten

Gezien het individuele karakter van de stedenreizen is er ter plaatse geen hostess-service aanwezig. Neem in geval van problemen ter plaatse altijd contact op met het hotel of de eventuele lokale agent of luchtvaartmaatschappij. Geeft dat geen bevredigend resultaat, bel dan met Stedentrips.nl in Nederland. Het telefoonnummer dat bij de reisbescheiden wordt gevoegd is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Alleen dan kunnen wij maatregelen treffen, zodat uw vakantie alsnog naar tevredenheid verloopt en klachten voorkomen worden.

Vertragingen

Door stakingen, verkeersopstoppingen, verscherpte veiligheidscontroles op diverse luchthavens, drukte in het luchtruim, weersomstandigheden, etc. kunnen vertragingen ontstaan. In het geval dat door de dergelijke vertragingen bij terugkeer geen aansluitend openbaar vervoer meer mogelijk is, kan Stedentrips.nl hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. Dit geldt ook voor stakingsakties die aanleiding kunnen geven tot vertragingen. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor rekening van de passagier.

Luchthaven- & vliegbelastingen, veiligheidsheffingen en brandstoftoeslag

Luchthaven-& vliegbelastingen, veiligheidsheffingen en brandstoftoeslagen zijn altijd onderhevig aan veranderingen en kunnen per bestemming en luchtvaartmaatschappij verschillen.

ANVR Reisvoorwaarden

Ons bedrijf is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. De reizen op Stedentrips.nl worden aangeboden onder het beding dat de ANVR- Reisvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op Stedentrips.nl tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Algemene TO-voorwaarden Stedentrips.nl

• (Aan)betaling
1. Bij het tot stand komen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 30% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.
2. Het restant van de reissom moet uiterlijk acht weken vóór de vertrekdag in het bezit zijn van Stedentrips.nl.
3. Indien de overeenkomst binnen acht weken vóór de dag van vertrek tot stand komt moet terstond de gehele reissom worden voldaan.
4. Voor groepsreizen zijn afwijkende aanbetalingsregelingen van toepassing. Deze voorwaarden gelden zoals per groepsofferte aangegeven.
• Opzegging door de reiziger (annulering)
1) Indien de overeenkomst door de reiziger wordt opgezegd zal de reisorganisator de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen:
* bij annulering tot de 42e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
* bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
* bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
* bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 60% van de reissom;
* bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 80% van de reissom;
* bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
* bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.
2) Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen van de toeleverancier. Uiterlijk bij de boeking zal aangegeven worden of in afwijking van bovenstaande annuleringskostenstaffel, op onderdelen van de reis specifieke annuleringsbepalingen van toepassing zijn.
3a) Indien een reiziger uit een reisgezelschap zijn aandeel in een reisovereenkomst voor een gezamenlijk verblijf in een hotel, appartement, vakantiewoning of andere accommodatie annuleert, is hij annuleringskosten verschuldigd.
3b) Als de grootte van het resterende gezelschap in de prijstabel voor deze accommodatie voorkomt, doet de reisorganisator aan de overblijvende reiziger(s) een bij de nieuwe groepsgrootte passend wijzigingsvoorstel voor dezelfde periode en in dezelfde accommodatie.
3c) Voor de hiervoor bedoelde reiziger(s) wordt de reissom gewijzigd conform de prijstabel. Voor de betaling van de gewijzigde reissom zullen de normale betalingsregels gelden die een reisorganisator hanteert.
3d) Indien het wijzigingsaanbod niet mogelijk is of niet wordt geaccepteerd, wordt de overeenkomst voor alle reizigers geannuleerd en zijn alle reizigers annuleringskosten verschuldigd.
3e) Het totaalbedrag van annuleringskosten en gewijzigde reissommen zal de totale reissom van de oorspronkelijke reizigers niet te boven gaan. Een eventueel overschot wordt op de nieuwe reissom in mindering gebracht.
4) Annuleringen buiten kantooruren worden geacht te zijn verricht op de eerstvolgende werkdag.
5) Voor bepaalde vluchten, zoals vluchten met lowcostmaatschappijen zoals onder andere, maar niet uitsluitend Easyjet, Transavia, Ryanair, Eurowings, Vueling of vliegtickets met afwijkende ticketvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld tickets geboekt tijdens KLM Werelddealweken en / of hotelprijzen die als non-refundable geboekt worden gelden ten allen tijden afwijkende annuleringsvoorwaarden. In veel gevallen zijn de annuleringskosten 100%.

Wettelijke bedenktijd

Bij een geboekt vliegticket, een reis of een hotel, bestaat niet het recht om binnen 14 dagen kosteloos te annuleren. De wet koop op afstand geldt niet voor logies, vervoer, restaurantdiensten of vrijetijdsbesteding die afgesproken zijn op een vaste datum.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. Alle Stedentrips.nl reizen vallen daarom onder de garantie van SGR. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds

Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle Stedentrips.nl reizen vallen daarom onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: - (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

ECPAT

Wij steunen actief het ANVR en ECPAT-NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn op misbruik van kinderen.

Wijziging reissom

Wij behouden ons het recht voor om de reissom te wijzigen indien wijzigingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven. Verhogingen worden netto, dus zonder opslag, doorberekend.

BTW-voorbehoud

Mochten de van toepassing zijnde BTW-voorschriften gewijzigd worden, dan worden de reissommen navenant aangepast.

Annuleren tijdens kantooruren

Annulering is alleen mogelijk op werkdagen tijdens onze kantooruren: maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 16.00 uur. Erkende feestdagen uitgezonderd. Wijzigingen voorbehouden.

Voorwaarden reischeques

Indien u een reischeque heeft gekocht of ontvangen, dan hebben wij voor u onderstaand de voorwaarden op een rij gezet:
1.De unieke code staat voor het bedrag van de reischeque. Bewaar deze dus goed.
2.De reischeque kan slechts éénmaal gebruikt worden. Na gebruik verliest de reischeque zijn waarde
3.Het is mogelijk om meerdere reischeques per boeking in te leveren. Tijdens online boeken is echter maximaal één reischeque inleveren mogelijk, na boeking kunt u een e-mail sturen naar info@stedentrips.nl voor het toevoegen van extra reischeques.
4.Er geldt geen minimum boekingsbedrag, tenzij anders aangegeven op de reischeque
5.De reischeque is niet inwisselbaar tegen contanten

Hoe in te wisselen:?
1.Boek een reis op www.stedentrips.nl
2.Voer bij de laatste stap de kortingscode, vermeld op de reischeque in.
3.Het bedrag van de reischeque wordt automatisch in mindering gebracht op het totaalbedrag.

Copyright © 2021 Stedentrips.nl. Alle rechten voorbehouden. Niets van Stedentrips.nl mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopiëren, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever en producenten.