Wat is hot in Hamburg?

Hamburg, de tweede stad van Duitsland, herbergt de 2e grootste haven van Europa en heeft als belangrijkste attracties: de Landungsbrücken en de Reeperbahn.

Er valt zoveel te ontdekken

Duitslands tweede stad is een heel bijzondere. Het is niet bij uitstek dé toeristische stad van Duitsland, maar heeft toch zeker een aantal toeristische elementen die de stad bijzonder maken en die een stedentrip rechtvaardigen. Hamburg heeft een prachtig binnenmeer midden in de stad, de Alster, en dat is al een bijzonderheid op zichzelf.

Hamburg 's mondaine Altstad, de gezelligheid van de vele grachten, de compactheid van het centrum en niet te vergeten, de Alster zijn bekende trekpleisters van een havenstad die toch vele aantrekkelijke toeristische elementen heeft. Weinig wereldsteden hebben zo 'n mooi meer midden in het centrum. Maar een bezoek aan Speicherstadt, een uit rode baksteen opgetrokken pakhuizenwijk aan de noordoever van de Elbe en een geliefd decor voor bioscoopfilms, is absoluut de moeite waard een bijna surrealistische ervaring. De stad kent natuurlijk als grote havenstad ook een uitbundig uitgaanssleven. Loopt u ook eens over de fraaie Landungsbrücken, de boulvard in het havenkwartier, zeer de moeite waard. De voorheen beruchte rosse buurt de Reeperbahn is tegenwoordig hét uitgaanscentrum van Hamburg. En degene die na een doorwaakte zaterdagnacht nog even wil doorgaan (of wie zin heeft om zondagochtend vroeg op te staan), gaat naar de Fischmarkt in St. Pauli. 's Zomers is het hier al vanaf 05.00 uur een drukte van belang. Marktlui, koopjesjagers, kunstenaars en toeristen, iedereen vindt er wel iets van zijn gading. Ook op culinair gebied heeft Hamburg zeker een en ander te bieden. Zonder problemen vindt u restaurants die gastronomische toppers uit alle werelddelen serveren. En weet u wat zo leuk is ' Hamburg ligt op nog geen 500 km van Utrecht!