; Bezienswaardigheden Hamburg - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Hamburg


Bezienswaardigheden in havenstad Hamburg.

Hamburg is een beroemde havenstad met barokke kerken, moderne gebouwen en in de Altstadt staat het vol met oude gebouwen. Er zijn vele theaters en musea, kortom... genoeg interessante bezienswaardigheden.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Hamburg is een echte havenstad. Vroeger werkte een groot gedeelte van de bevolking in de visserij. In de wijken Overlgönne en Blankenesse ziet u nog veel terug van deze visserij-achtergrond. Het is leuk om een rondvaart te maken door de stad van water en bruggen. Verder vindt u in de stad barokke kerken, adellijke villa's, veel moderne gebouwen en in de Altstadt staat het vol met oude gebouwen. Ook kunt u zich vermaken in de 31 theaters, 6 schouwburgen voor musicals, 10 cabarets en 50 particuliere en staatsmusea.

Hamburg

Bezienswaardigheden

Alstermeren

In een havenstad als Hamburg is voldoende water aanwezig! Tijdens een bezoek aan Hamburg mag zeker dit mooie meer in het midden van de stad niet gemist worden. De meren werden in de 13e eeuw aangelegd om de stad van drinkwater te voorzien.

Lees meer

Christianskirche

De kerk is gebouwd in de 18de eeuw en staat in het midden van een kerkhof dat nu een openbaar park is. .

Lees meer

De wijken Ovelgönne en Blankenesse

Ovelgönne en Blankenesse zijn twee oude visserswijken waar nu vooral de rijkere mensen wonen. Blankenesse is de duurste wijk van Hamburg en dat ziet u ook terug in de grote huizen.

Lees meer

Fernsehturm

Bezoek de 279 meter hoge televisietoren met een om eigen as draaiend platform waarvan u een prachtig uitzicht heeft over de stad met een kijkplateau op 128 meter. .

Lees meer

Michel-St. Michaelis

Belangrijkste nog bestaande preekkerk van Duitsland. Het ovale gebouw heeft een toren met een hoogte van 132 meter en is tevens een herkenningspunt van de stad.

Lees meer

Museum für Hamburgische Geschichte

Door dit museum gaat u meer van de stad begrijpen. Hier komt u meer te weten over de plaatselijke geschiedenis, spoorweg- en havenmodellen, de kleding, het Hamburgse gildewezen, wooncultuur en de theatergeschiedenis.

Lees meer

St. Petri

St. Petri is de oudste van de vijf hoofdkerken in de stad en is met zijn groene torenspits hét herkenningsteken van de stad geworden. .

Lees meer