Plan uw Stedentrip Hamburg

Bezienswaardigheden in havenstad Hamburg.

Hamburg is een beroemde havenstad met barokke kerken, moderne gebouwen en in de Altstadt staat het vol met oude gebouwen. Er zijn vele theaters en musea, kortom... genoeg interessante bezienswaardigheden.

Hamburg, stad van water en bruggen

Op maar vijf uur rijden van Nederland heeft het Duitse Hamburg opvallende bezienswaardigheden voor u in petto. Grote havensteden hebben altijd een levendige dynamiek en ook in Hamburg is die goed voelbaar. De rivier de Elbe verbindt de stad met open zee en vertakt zich tot diep in het centrum. Veel water dus! En bij water horen bruggen. Hamburg telt er maar liefst tweeënhalfduizend. Sommige daarvan zijn klein en onbeduidend, maar de meeste maken flink wat indruk. Neem Hamburgs Köhlbrandbrücke, de s-vormige tuigbrug over een zijarm van de Elbe. De inwoners van de stad beschouwen deze brug liefdevol als hun eigen ‘Golden Gate Bridge’.

Wie gaat er mee wandelen onder de Elbe door?

Ook ónder water komt u voor verrassingen te staan. Een van de highlights van Hamburg is de Alter Elbtunnel, die stamt uit 1911 en die onder de Elbe doorloopt. Toentertijd was dit de eerste onderwaterweg van Europa, een staaltje architectuur om trots op te zijn. Auto’s, fietsers en voetgangers maken er nog steeds gebroederlijk gebruik van. Beneden komen is nog een heel avontuur: u moet met een ouderwetse liftkooi omlaag. Als u na de wandeling van een halve kilometer weer boven water komt, heeft u een mooi uitzicht over de stad.

Prachtige pakhuizen in de Speicherstadt

De Speicherstadt is een van de vele bezienswaardigheden die van Hamburg zo’n bijzondere plek maken. Al vanaf 1888 worden in dit oude havengebied scheepsladingen geladen en gelost bij de grote pakhuizen langs het water. Inmiddels is de Speicherstadt beschermd werelderfgoed. Sommige panden zijn nog steeds in gebruik als magazijn, maar het gros biedt vandaag de dag ruimte aan kunst, cultuur en musea. Bezoek er het Internationales Maritimes Museum, waar alle scheepvaartgeheimen uit de doeken worden gedaan. Of zet Miniatur Wunderland op de agenda, dat doet denken aan Madurodam. Ook kunt u in de Speicherstadt overal en nergens terecht voor een lekker hapje eten.

Hotelaanbod Hamburg

Hamburg
Onze tip

Hotel 25hours Hamburg HafenCity

Maak kennis met het hippe Hamburg in de uitstekende 4 sterren hotel in de HafenCity. Met leuke elementen en verwijzingen naar het maritieme thema en Hamburgse overslaghavens.

3 dagen vanaf
€ 324,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Hamburg
Voordeligste keus

Hotel A&O Hamburg City

Verzorgd budgethotel, voor wie niet te veel eisen stelt aan de accommodatie! Het is een kwartiertje lopen naar de Altstadt en binnen 10 minuten loopt u naar de kleurijke wijk St. Georg.

3 dagen vanaf
€ 242,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Hamburg

Hotel Arcotel Rubin

Comfortabel hotel in het centrum van Hamburg, met elegante architectuur, charmant robijnrood interieur en hartelijke gastvrijheid.

3 dagen vanaf
€ 294,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Hamburg
Beste beoordeling

Hotel Europäischer Hof Hamburg

Comfortabel hotel met zeer centrale ligging en uitstekende faciliteiten!

3 dagen vanaf
€ 344,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Hamburg

Hotel Hampton by Hilton Hamburg City Centre

Keurig verzorgd hotel aan de rand van het stadscentrum. Het uitgebreide ontbijtbuffet zorgt voor een goede start van uw dag.

3 dagen vanaf
€ 289,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Hamburg

Hotel Ibis Styles Hamburg Alster City

Eenvoudig maar keurig hotel. Rustig gelegen en aantrekkelijk geprijsd.

3 dagen vanaf
€ 284,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Hamburg Card

De Hamburg Card is het beste dat Hamburg te bieden heeft!

vanaf
€ 33,10 per persoon
Bijboeken
Time to Momo Stadsgids Hamburg

Handige Stadsgids met plattegrond, waar lokale auteurs échte highlights met je delen.

vanaf
€ 16,99 per persoon