Plan uw Stedentrip Granada

Stedentrip Granada

Granada, de stad van de Alhambra, bruist van energie culturele oudheid en gezelligheid. Dwaal door charmante straatjes of geniet van een live flamenco optreden!

Er valt zoveel te ontdekken

Granada is een schitterende stad aan de voet van de Sierra Nevada, gebouwd op drie heuvels: Albaicin, Sacramento en Alhambra. Laatstgenoemde gaf ook het bekende Moorse paleizencomplex zijn naam.
Het is indrukwekkend om mee maken hoe deze stad enerzijds door het Alhambra complex, de smalle charmante straatjes en de statige kerkgebouwen een serene rust uitstraalt en anderzijds een bruisend middelpunt is met gezellige terrasjes, goede restaurantjes en tapasbars én natuurlijk de diverse levendige en meeslepende flamenco-optredens! 
Granada Alhambra
Granada Alhambra
Granada stedentrip
Granada zomer
De sporen van de Moorse en Christelijke overheersingen zijn hier overal terug te vinden. Het meest in het oog springend het Alhambra, het 'Rode Paleis', een middeleeuws paleis en fort van de Moorse heersers van het voormalige Koninkrijk Granada. Vanwege de fijn uitgevoerde islamitische kunst en waardevolle kunstschatten is het een populaire trekpleister. Hierdoor wordt er maar een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten. Mocht u niet tot de uitverkorenen behoren die dag - geen nood, want de natuur rondom het fort alsmede het bouwwerk zelf zijn alleen de moeite van een bezoek waard!

Ook in de Moorse wijk Albaicin vind de onmiskenbare invloeden van de vroegere heersers terug. Een wirwar van steegjes, pleintjes, trappen en witgekalkte huizen. Ook vindt u hier de typisch Moorse baden. Naast de kathedraal van Granada bevindt zich de Alcaicería, de oude Arabische zijdemarkt, waar u prachtige, ambachtelijke souvenirs kunt kopen, waarvan vele nog gemaakt worden met Moorse technieken en motieven.

De kathedraal van Granada is tevens één van de grootste kerkgebouwen van Spanje. Grote trekpleister is de bijbehorende Koninklijke Kapel, waar zich de graftombes bevinden van het koningspaar Ferdinand en Isabella, die met hun huwelijk voor een verenigd Spanje zorgden.

Rondom de kathedraal - en eigenlijk in de heel de stad - vindt u talrijke mogelijkheden om iets te drinken en heerlijk te dineren. Volgens de officiële statistieken heeft Granada meer bars per inwoner en vierkante kilometer de welke andere stad in Spanje dan ook. En waarom meteen dan niet lekker typisch met tapas, die heerlijke hapjes voor de lekkere trek' Neem daarbij een heerlijke lokale Spaanse wijn en u heeft beslist de tijd van uw leven!

Hotelaanbod Granada

Granada
Beste beoordeling

Hotel Anacapri

Goed, gastvrij hotel in een historisch gebouw. Sfeervol ingericht en met een gezellige overdekte patio. Centraal gelegen in het centrum op loopafstand van Plaza Nueva.

8,0
3 dagen vanaf
€ 233,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Granada
Voordeligste keus

Hotel Granada Five Senses

Het hotel ligt centraal en heeft vanaf het dakterras een prachtig uitzicht op de kathedraal van Granada.

3 dagen vanaf
€ 251,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Granada

Hotel Palacio de los Navas

Sfeervol kleinschalig hotel midden in het centrum van Granada. Het hotel is gevestigd in een charmant paleis uit de 16e eeuw en heeft smaakvolle kamers en vriendelijk personeel.

3 dagen vanaf
€ 254,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Granada
Onze tip

Hotel Villa Oniria

Dit karaktervolle hotel, geheel in Andalusische stijl, heeft een perfecte ligging in het centrum van Granada met een prachtige patio, terras en tuin!

8,0
3 dagen vanaf
€ 275,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Alhambra

Breng een bezoek aan dit middeleeuwese paleis en fort in Granada.

vanaf
€ 26,- per persoon
Bijboeken
Hop on/Hop off Tour met trein

Unieke stadstrein door Granada.

vanaf
€ 8,- per persoon