Granada is rijk aan vele bezienswaardigheden.

De bezienswaardigheden van Granada hebben veelal nog de bijzondere Moorse mystiek. De bruisende stad heeft het Alhambra wat nog het enig ovegblevene Moorse paleizencomplex is van Spanje.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Wie veel van Granada wil zien moet hier zeker wel twee dagen voor uittrekken. De stad, waar de Moorse bezetting zijn sporen heeft achtergelaten, heeft heel veel bezienswaardigheden. Het Alhambra is hier een voorbeeld van en tevens één van de topattracties. Verder vindt u in de stad ook veel mooie pleinen, historische wijken en een unieke natuur.

Granada

Bezienswaardigheden

Alhambra

Rode kasteel. Het Alhambra werd in de 14e eeuw gebouwd als paleis. Volgens de heersers moest dit een weerspiegeling zijn van de hemel op aarde.

Lees meer

De Albaicin

De grootste Moorse wijk van Spanje. Het Albaicin is een Moorse wijk met een wirwar van steegjes, pleintjes, trappen en witgekalkte huizen.

Lees meer

De Nasriden paleizen

Dit paleizencomplex bestaat uit drie paleizen: het Mexuar, hier werden de zakelijke en juridische zaken van het koninkrijk geregeld, het Serallo, dit was de residentie van de Sultan en het Harem, deze bevat de privé-vertrekken. De tuinen zijn groot en overal vindt u vijvers en fonteinen.

Lees meer

Generalife

Dit was het zomerverblijf van de sultans. Het complex is een doolhof van gebouwen, patio's en tuinen met vijvers en fonteinen.

Lees meer