Plan uw trip naar KopenhagenWat is hot in Kopenhagen?

Kopenhagen is een rijzende ster aan het front van stedentrips. Meer en meer mensen ontdekken deze Scandinavische stad en gaan op zoek naar de zeemeermin.

Er valt zoveel te ontdekken

Kopenhagen ligt aan de oostkust van het Deense eiland Seeland, in het Deens Sjaelland, het heeft iets meer dan 1 miljoen inwoners en bestaat uit 15 verschillende wijken. Het hele jaar door is het een prima bestemming om te bezoeken.

In Kopenhagen vind je... een groene metropool met meer fietsen dan auto's, kastelen die perfect zouden passen in een sprookje en nieuwe adembenemende architectuur en Deens Design. Of u nu van moderne kunst of van antiek houdt, Kopenhagen biedt een grote variatie van musea en kunstgalerijen. De culturele scene is rijk en divers. Zo kun je tijdens een verblijf in Kopenhagen diverse ballet-, opera- en toneelvoorstellingen bezoeken. Ook worden er diverse (rock)concerten georganiseerd.
De gastronomie in Kopenhagen is populair, de 'New Nordic Kitchen' wordt steeds bekender over de hele wereld - en niet voor niets. Met de titel Beste chef van de wereld 2011 voor de Deen Rasmus Koefoed en de titel Beste restaurant van de wereld 2011 voor Restaurant Noma staat je een heerlijke verrassing te wachten!
In de verkeersvrije oude binnenstad en langs de kades van Nyhavn en Christianshavn bruist het van de gezelligheid! Terrasjes zijn er bij mooi weer in overvloed en in de smalle historische straatjes vindt u de leukste trendy winkeltjes. Verder is reizen met de metro ook een genot. Kopenhagen heeft namelijk metrostations die tot de mooiste ter wereld behoren. Stappen doe u het beste in Nyhavn, u vindt hier een enorm aanbod aan uitgaansgelegenheden. Kopenhagen is beslist de moeite waard.