Wat is hot in Kopenhagen?

Kopenhagen is een rijzende ster aan het firmament van een stedentrip. Meer mensen ontdekken deze sfeervolle Scandinavische stad en volgen de roep van de zeemeermin. In de historische binnenstad en langs de kades van de haven bruist het van gezelligheid.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Weet u al wat u gaat eten en drinken in Kopenhagen? Het bezoeken van de overweldigende bezienswaardigheden in Kopenhagen zorgt voor stevige trek. U maakt vast tijd voor een stevige Deense brunch met vers donkerbruin roggebrood, het voedzame smørrebrød. Maar de moderne Denen met hun verfijnde neus voor gastronomie zouden hun naam geen eer aandoen als ze zelfs van de lunch niet een feestmaal zouden maken. De traditionele smørrebrødsandwich wordt dan ook in veel brasserieën opgesierd met verrassend beleg en appetijtelijke bijgerechten.

Schuif in de avonduren aan de Deense dis in een van de restaurantjes in het centrum en eet nationale gerechten als Frikadeller, de bekende Scandinavische gehaktballetjes, of Flaekesteg, smakelijk bereid varkensvlees. Naast lekker eten moet u uiteraard goed drinken. In Kopenhagen lusten ze graag een biertje en dan het liefst van eigen bodem. Carlsberg en Tuborg staan overal op de kaart.

Kopenhagen, Restaurant Kopenhagen

Nog meer inspiratie voor eten en drinken

Top 5 Kopenhagen