Plan uw trip naar KopenhagenWat is hot in Kopenhagen?

Kopenhagen is een rijzende ster aan het front van stedentrips. Meer en meer mensen ontdekken deze Scandinavische stad en gaan op zoek naar de zeemeermin.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Gevestigd in een oud pakhuis aan de kade van Christianshavn in het centrum van Kopenhagen, ligt 's werelds beste restaurant - Noma. In de Deense hoofdstad zijn in totaal 13 Michelin sterren uitgedeeld. De hoofdstad heeft dan ook een bruisende gastronomie die ieder jaar echt tot zijn recht komt tijdens het CPH Cooking Festival. Met deze culinaire inslag is Kopenhagen een prima plek om uit eten te gaan, voor iedereen, want met haar groene hart biedt Kopenhagen ook veel biologische restaurants en dat in alle prijsklassen. Of je nou naar Noma gaat of naar RizRaz (internationaal buffet), de Deense kwaliteit vindt u overal. U moet niet raar opkijken als een restaurant in de latere uurtjes veranderd in een gezellig café waar u tot laat door kunt zakken. Deze typisch Deense gelegenheden noemen ze in Kopenhagen 'Frokostkaelder'. De Denen zijn dol op zoet, dit zult u terugvinden in de vele bakkerijen en mogelijkheden op straat iets lekkers te kopen. Bijvoorbeeld ook de typisch Deense hotdog eten of lunchen met Deens smørrebrød. Wilt u liever geen Deense gerechten eten dan zijn er nog genoeg andere internationale mogelijkheden, zoals Chinees. Bij een beetje lekker weer kunt u al buiten eten op een verwarmd terras of met (typisch Deens) een fleecedeken over de stoel.

Kopenhagen, Restaurant Kopenhagen

Kopenhagen is een rijzende ster aan het front van stedentrips. Meer en meer mensen ontdekken deze Scandinavische stad en gaan op zoek naar de zeemeermin.

Eten en drinken

Copenhagen Cocktail: A cocktail for the city

Kopenhagen stond lange tijd bekend als de hoofdstad van het bier, maar de tijden zijn veranderd. Dedicated cocktail bars nemen langzaam de scene in de stad over, ze serveren internationale kwaliteit.

Lees meer

Deense lunch

Echte Deense lunch is het open, rijkelijk belegde (rogge)brood. Lunch is dan ook vaak warm en in ieder geval uitgebreid, of u nou sandwiches haalt of ervoor gaat zitten in een van de volgende restaurants:
Aamanns Etablissement – het restaurant serveert het traditioneel Deens smrørrebrød in een moderne interpretatie.

Lees meer

Frøken Nielsen

Restaurant, bar en café. Hier kunt u echt genieten van de Deense keuken.

Lees meer

Noma

Restaurant Noma in de Deense hoofdstad Kopenhagen is in 2011 opnieuw gekozen tot 's werelds beste restaurant. De nummer één van de lijst 'San Pellegrino's World's 50 Best Restaurants' bevestigt hiermee de positie van Kopenhagen als culinaire koploper en gastronomische 'hot spot'.

Lees meer

Restaurant Lai Hoo

Een van de beste Chinese restaurants in Kopenhagen. Een gezellig restaurant met vriendelijk personeel.

Lees meer

Spiseloppen

Koks uit verschillende windstreken. Het restaurant ligt midden in Nyhavn.

Lees meer