Wat is hot in Kopenhagen?

Kopenhagen is een rijzende ster aan het firmament van Stedentrips. Meer en meer mensen ontdekken deze sfeervolle, gezellige Scandinavische stad en volgen de roep van de zeemeermin.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

U hoeft niet lang na te denken over waar u gaat winkelen in Kopenhagen, want in deze stad kunt u volop terecht in het centrum. De drie straten Frederiksberggade, Amagertorv en Østergade lopen er vlekkeloos in elkaar over en de Kopenhagenaren hebben er in de volksmond gemakshalve maar één lange winkelpromenade van gemaakt: Strøget, oftewel “de strook”. U treft er van grote merken tot koopjeswinkels en van warenhuizen tot exclusief Deens ontwerp. Alles lekker autovrij!

Heeft u een zwak voor Scandinavisch design? De Denen zijn een eigentijds volk en dat weerspiegelt zich in het winkelaanbod. Gelukkig denkt men daarbij ook aan de man met de pet, dus zijn authentieke Deense spullen op veel plekken ook tweedehands te koop. De gezellige multiculturele wijk Nørrebro spant hierbij de kroon.

Kopenhagen, Shopping Kopenhagen

Winkelen

Casa Shop

Veel hebbedingetjes die goedkoper zijn dan in andere winkels. De Casashop ligt het winkelcentrum van de stad, in Stroget.

Lees meer

De Lego winkel

In de LEGO-winkel gaat u zich vast laten verleiden tot kopen. Het beroemde kleurige bouwsteentje is er tegenwoordig in vele soorten en maten. Ook leuk om alleen te kijken!

Lees meer

Langelinie

Langelinie outlet ligt op een steenworp afstand van de haven van Kopenhagen, en u koopt er merkkleding voor een appel en een ei. Zeer de moeite waard om hier even langs de rekken te slenteren.

Lees meer

Leasara

LeaSara wordt gerund door twee zusjes met hart voor kledingontwerp. Handwerk en natuurlijke materialen voeren de boventoon in de filosofie van de dames.

Lees meer

Normann Copenhagen

Normann Copenhagen, het is weer eens iets anders dan IKEA. De meubels en accessoires van Normann Copenhagen hebben een heel eigen signatuur.

Lees meer

Royal Copenhagen

Royal Copenhagen – de flagship store. Een mooie winkel, maar in de wintermaanden ook een bezoekje waard vanwege de uitgebreid gedekte kersttafels, ieder jaar door een andere (bijzondere) groep mensen en ideaal om in de stemming te komen voor de feestdagen.

Lees meer

Susanne Juul

Hoedenmaakster Susanne Juul is het schoolvoorbeeld van een eigenwijze onderneemster die een unieke weg is gegaan. Stap binnen in haar bijzondere winkeltje in de buurt van Nyhavn.

Lees meer