De verrassend leuke bezienswaardigheden van Kopenhagen.

Bemind om haar Kleine Zeemeermin, maar Kopenhagen biedt ook andere leuke bezienswaardigheden. Loop bijvoorbeeld eens door het wijkje Chirstiana. Heerlijke relaxte sfeer en verrassend leuk!

Ga mee naar koninklijk Kopenhagen

De bezienswaardigheden in Kopenhagen laten de veelzijdigheid van Denemarken zien. Er zijn er vele die verwijzen naar de geschiedenis van het land. Het prachtige Rosenburg Kasteel bijvoorbeeld, in het centrum. Eeuwenlang was dit het stadspaleis van koningen, nu is het een museum. U ziet er hoe de Deense vorsten leefden en kunt kijken naar de kroonjuwelen, die ondergronds bewaard worden. Schep daarna een luchtje in de mooie omliggende tuinen. Een ander historisch fenomeen is de Rundetaarn, een nog werkend observatorium dat stamt uit 1642. Het was een cadeautje van de koning aan de studenten van de universiteit. Zelf ging hij er ook graag heen om de sterren te bestuderen. Een paardenkoets bracht hem naar boven via de unieke brede wentelopgang.

Demonstreren bij de Zeemeermin

Maar Denemarken is ook een heel modern land en dat is overal voelbaar in Kopenhagen. Wist u dat het beroemde beeldje van de de Kleine Zeemeermin de mascotte is van maatschappelijk betrokken groepen? Wie aandacht wil voor wat hij te zeggen heeft, organiseert een demonstratie bij haar in de buurt. Ook heel eigentijds is Christiana, het anarchistische kunstenaarsstaatje middenin de stad. Het groepje hippies dat hier neerstreek in de jaren zeventig is uitgegroeid tot een gemeenschap van formaat. De bewoners lappen de wet aan hun laars en alle Denen zijn stiekem een beetje trots op hen. U heeft er, uiteraard, vrij toegang!

Is het al tijd voor een Carlsberg?

Een mooie manier om de bezienswaardigheden in Kopenhagen te bekijken, is vanaf het water. Boek een boottocht vanuit Nyhavn, de levendige buurt aan de haven. Terwijl u het ruime sop kiest heeft u zicht op de gekleurde huisjes op de kade. Na de rondvaart, die door een prachtig deel van de stad gaat, heeft u wel een drankje verdiend. Een Carlsberg bijvoorbeeld. Want bier, dat hoort helemaal bij Kopenhagen. Heel leuk is het om de Carlsberg Brouwerijen te bezoeken. De slimme Jacob Jacobsen ontdekte hier twee eeuwen geleden, zwoegend boven zijn koperen stoomketels, een nieuwe manier van brouwen.

Kopenhagen

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Kopenhagen