De verrassend leuke bezienswaardigheden van Kopenhagen.

Bemind om haar Kleine Zeemeermin, maar Kopenhagen biedt ook andere leuke bezienswaardigheden. Loop bijvoorbeeld eens door het wijkje Chirstiana. Heerlijke relaxte sfeer en verrassend leuk!

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

De bezienswaardigheden in Kopenhagen etaleren de veelzijdigheid van Denemarken. Sommige verwijzen met veel tamboer naar de geschiedenis van het land, zoals het prachtige Rosenburg Kasteel in het centrum. Of de Rundetaarn, het observatorium dat dateert van vlak na de Middeleeuwen en dat een cadeautje was van de Deense koning aan de studenten van de universiteit.

Maar Denemarken is ook een heel vooruitstrevend land en dat is overal in de hoofdstad voelbaar en zichtbaar. Het beroemde beeldje van de Zeemeermin in de haven is de mascotte van maatschappelijk betrokken groepen en er worden regelmatig demonstraties georganiseerd bij haar in de buurt. Ook Christiana, het anarchistische kunstenaarsstaatje middenin de stad, is een van de bezienswaardigheden in Kopenhagen die u ogen op steeltjes gaat bezorgen.

Kopenhagen

Bezienswaardigheden

No text

Amalienborg Paleis

De wisseling van de wacht bij Amalienborg Paleis laat mooi zien hoe het eraan toe gaat binnen de tradities van de Deense monarchie. Houdt de camera maar in de aanslag!

Lees meer

Carlsberg Brouwerijen

Bij de Carlsberg Brouwerijen in Kopenhagen kunt u niet alleen zien hoe het roemrijke goudgele godenvocht gebrouwen wordt, u mag het natuurlijk ook zelf keuren.

Lees meer
No text

Christiania

Christiana, het alternatieve vrijstaatje binnen de muren van Kopenhagen, is eigenlijk één grote gratis voorstelling. De bewoners zijn levenskunstenaars en dat zorgt voor vermaak!

Lees meer
No text

De kleine Zeemeermin

Volg de lokroep van de Kleine Zeemeermin en zie hoe zij op haar steen zit in de haven. Het ingetogen, serene boegbeeld van Denemarken.

Lees meer

Louisiana Museum of Modern Art

Het Louisiana Museum of Modern Art ligt wat uit de buurt, maar binnen een half uur zit u er met de trein. Wij beloven dat u geen spijt krijgt van dit blokje om.

Lees meer

Nyhavn en rondvaart

Nyhavn, de oude stadshaven, heeft een rijke geschiedenis. Stel u voor hoe hier de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen rondzwierf, op zoek naar inspiratie.

Lees meer
No text

Rosenburg Kasteel

Mooi in de oude staat bewaard is Rosenburg Kasteel, midden in Kopenhagen in het stadspark. Druk uw neus tegen de ruit van de vitrines in de kelder en inspecteer de Deense kroonjuwelen.

Lees meer

Rundetaarn

Rundetaarn, de ronde toren, is de oude sterrenwacht van Kopenhagen. Waag de klim naar boven over een geplaveid spiraalpad, waar men vroeger met paard en wagen omhoog klepperde.

Lees meer

The Royal Library (The Black Diamond)

De grootste bibliotheek van Scandinavië doet zijn naam eer aan: The Royal Library heeft een koninklijke uitstraling. Vooral het nieuwste deel, dat de bijnaam The Black Diamond kreeg.

Lees meer
No text

Tivoli

Waar vind je dat, een pretpark midden in de stad? In Kopenhagen! Tivoli bestaat al meer dan een eeuw. Laat u verleiden tot een zwier in de zweefmolen of een schot in de roos van de schiettent.

Lees meer