Plan uw trip naar KopenhagenWat is hot in Kopenhagen?

Kopenhagen is een rijzende ster aan het front van stedentrips. Meer en meer mensen ontdekken deze Scandinavische stad en gaan op zoek naar de zeemeermin.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Wat te bezoeken tijdens uw stedentrip in Kopenhagen, waar de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen een groot deel van zijn leven doorbracht. Natuurlijk het standbeeld van 'den lille Havfrue'. Het is een werk van Edvard Eriksen uit 1913 waarvoor het sprookje 'de kleine zeemeermin' van Andersen de inspiratie leverde. Maar de groene, oude stad nodigt uit tot meer. Vele bezienswaardigheden liggen in het overzichtelijke centrum, omgrensd door het Rosenborg kasteel in het noorden en Tivoli, het attractiepark, in het zuiden. Het westen van de oude stad grenst aan de botanische tuin en de haven en Nyhavn geven het einde van het oostelijke gedeelte weer van de oude stad. Bijna overal vindt u wel een koninklijk slot en bij het huis van de Koninklijke familie Amalienborg kunt u zelfs de wisseling van de wacht aanschouwen. Kortom, compact ook een ideale stad om bezienswaardigheden te voet of te fiets te ontdekken.

Kopenhagen, Kopenhagen Nyhavn

Kopenhagen is een rijzende ster aan het front van stedentrips. Meer en meer mensen ontdekken deze Scandinavische stad en gaan op zoek naar de zeemeermin.

Bezienswaardigheden

No text

Amalienborg Paleis

Hier moet u zijn om 12. 00 uur voor de wisseling van de wacht, een traditie die u zeker niet wilt missen.

Lees meer

Carlsberg Brouwerijen

Elke dag worden er ongeveer 750.000 flessen Carlsberg geproduceerd overal ter wereld. I.C. Jacabson, de man achter Carlsberg bier, kwam op het idee om grote koperen stoomketels te gebruiken voor het brouwproces. .

Lees meer
No text

Christiania

Een stad in de stad, zo kun je Christiania wel kunnen noemen. Het is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Kopenhagen, maar staat echter niet op de lijst van officiële attracties.

Lees meer
No text

De kleine Zeemeermin

Ze is een van de bekendste trekpleisters van Kopenhagen. , waar U haar nog altijd zult vinden op haar rots kijkend naar de zee.

Lees meer

Louisiana Museum of Modern Art

Het Louisiane Museum of Modern Art ligt 40 kilometer ten noorden van Kopenhagen maar het is de reis meer dan waard. Bezoek de spraakmakende tentoonstellingen Pippilotti Rist en bewonder de prachtige beeldentuin.

Lees meer

Nyhavn en rondvaart

De bekende gekleurde huisjes van Kopenhagen sieren de kade van Nyhavn. De oude stadskade vanaf zee was in de tijd van Hans Christian Andersen al een levendige buurt en is nog altijd populair om de vele terrasjes en (vis)restaurants.

Lees meer
No text

Rosenburg Kasteel

Een wonderbaarlijk kasteel dat u veel vertelt over de geschiedenis van het Deense vorstenhuis. Het kasteel Rosenborg heeft een eeuw lang dienst gedaan als koninklijke residentie.

Lees meer

Rundetaarn

De ronde toren is het oudste nog functionerende observatorium in Europa, waar al sinds 1642 de sterren worden bekeken. De toren is tegenwoordig te bezoeken via een traploos platform dat langzaam omhoog cirkelt.

Lees meer

The Royal Library (The Black Diamond)

Dit gebouw heeft inderdaad iets weg van een grote zwarte diamant, als de zon schijnt is het effect van het licht en het water op het zwarte graniet goed te zien. The Black Diamond is de Koninklijke bibliotheek.

Lees meer
No text

Tivoli

Tivoli is een pretpark midden in de stad, tegenover het centraal station gelegen. Er heerst het hele jaar warme gezelligheid, met concerten, restaurants en attracties door het hele park.

Lees meer