Plan uw trip naar IstanbulWat is hot in Istanbul?

Istanbul is vooral fascinerend door haar ligging op de grens tussen Azië en Europa. Dat geeft een erg boeiende mix van twee culturen op diverse vlakken!

Er valt zoveel te ontdekken

Istanbul is al lang geen puur Aziatische stad meer. Nee, de stad is inmiddels uitgegroeid tot een moderne wereldstad, waarin zowel de Aziatische als de Europese cultuur in het dagelijks leven terug te vinden zijn. Het vroegere Constantinopel, hoofdstad van het Byzantijnse Rijk, is een waar openluchtmuseum. Het heeft fantastische monumenten, prachtige moskeeën, gezellige straatjes en het biedt pittoreske stadsgezichten met een bijzondere, mystieke sfeer.

Die typische sfeer kunt u aan den lijve ondervinden in de historische wijk Sultanahmet. Hier vindt u onder andere het Hippodroom van Byzantium, de Blauwe Moskee en de Aya Sofia. In de Grote Bazaar, de enorme overdekte markt met wel vierduizend winkeltjes, proeft u de echte Aziatische sfeer en kunt u heerlijk slenteren en een beetje shoppen. Het Topkapipaleis met de haremvertrekken van de Sultan is ook absoluut een bezoek waard. Strijk verder eens neer bij een origineel koffiehuis of boek een boottocht over de schitterende Bosporus: op de oevers van deze zeestraat staan talloze prachtige houten watervilla's.
Het bruisende en moderne stadsgedeelte Taksim, net over de brug en op loopafstand van het oude centrum, kent een groot plein waar iedereen zich 's avonds verzamelt en waar het gezellig druk is. De voetgangerszone in deze wijk bevat talloze moderne modewinkels, bioscopen, gezellige restaurants en “lokanta's”, de Turkse snackbar voor uw broodje kebab. Het bruisende nachtleven vindt u vooral in de wijk Ortaköy, vlakbij de Bosporusbrug. Deze wijk is ook populair vanwege de goede restaurants aan het water. Istanbul is een fascinerende stad met een combinatie van oosterse en Europese sfeer. U moet ereen keer geweest zijn!