Wat is hot in Istanbul?

Istanbul is vooral fascinerend door haar ligging op de grens tussen Azië en Europa. Dat geeft een erg boeiende mix van twee culturen op diverse vlakken!

Ontdek de "places to be" van het nachtleven

Mocht u het beeld hebben dat uitgaan in Istanbul bestaat uit thee drinken en waterpijp roken, dan komt u nog voor verrassingen te staan. Natuurlijk is het leuk om een stukje folklore mee te pikken, maar verder is het nachtleven hier zo hot als maar zijn kan. U bent niet voor niets te gast in een moderne wereldstad.

Ga uw nieuwsgierigheid eerst maar eens botvieren rond het overbekende Taksimplein, waar hippe bars u helemaal in de juiste stemming brengen voor een avondje Istanbul op zijn best. Eenmaal opgewarmd? Spoedt u dan in uw hipste pak naar de oever van de Bosporus, waar razend populaire clubs uitnodigend de deur voor u openzwaaien. In de zomer geven de openluchtfestijnen hier nog een extra feestelijk tintje aan uw vakantie en aan uw avondje uitgaan in Istanbul.

Istanbul

Uitgaan

Bars

Laat u, met een hele dag van prachtige bezienswaardigheden op uw netvlies, 's avonds lekker zakken aan de bar. Dat kan in het hotel, maar ga ook eens op avontuur in de uitgaanswijk van Istanbul. U bevindt zich in goed gezelschap: dat van vrolijke stedentrippers en vriendelijke locals.

Lees meer

Biënnale

Op de Biënnale van Istanbul exposeert het neusje van de zalm op het gebied van moderne kunst. Misschien bent u wel net op dit moment in de stad? Dan valt u werkelijk met uw neus in de boter. De Biënnale van Istanbul is een evenement dat internationale bekendheid geniet.

Lees meer

Bosphorus Race

De Bosphorus Race is iedere zomer een bijzonder sympathiek evenement. Zwemmers, roeiers en zeilers halen, onder luid gejuich van toeschouwers, de overkant van de zeestraat de Bosporus. Race mee, kom aanmoedigen, of geniet simpelweg van de joviale, sportieve sfeer.

Lees meer

Chill-Out Festival

Op het Chill-Out Festival kunnen muziekliefhebbers lekker loungen...op het gras... Coole muziek, lekkere drankjes en goede gesprekken voeren de boventoon op dit hippe Chill-Out Festival. In de bossen rondom zingen de vogeltjes uit volle borst en op het podium luiden frisse beats de lente in.

Lees meer

Cultuur & folklore

Cultuur en folklore worden in Istanbul op grote schaal aan de toerist voorgeschoteld in hapklare brokjes. Bezoek een theater voor Turkse dansvoorstellingen of geniet van de buikdans in diverse clubs. Cultuur en folklore vindt u eigenlijk overal in Istanbul: vraag het bij voorkeur aan de Turken zelf.

Lees meer

Discotheken/Clubs

Wie discotheken en clubs zoekt, moet over de brug naar de wijken Beyoglu, Taksim en Ortaköy. Istanbul heeft een zeer goede reputatie op het gebied van discotheken en clubs. Vele zijn hipper dan hip en beroemdheden zijn er graag geziene gasten. Ga voor lange nachten en zinderende feesten.

Lees meer

Efes Pilsen International Festival of Blues

Het Efes Pilsen International Festival of Blues waait als een warme wind over Turkije en pakt op zijn route natuurlijk ook Istanbul mee. Als de dagen korter worden en de nachten langer en kouder, komt op dit festival de blues tot leven. Kom meegenieten, samen met de Turken, van een groots programma.

Lees meer

Hotspots in Istanbul

Wie energie over heeft voor een avond feesten zoekt de hotspots van Istanbul op. Bij mooi weer is de oever van de Bosporus één groot dansfestein en hier komt hip Istanbul in zijn geheel op af. Ga er op tijd heen, begin de avond rustig met wat te eten en een drankje en dan is het party-time!

Lees meer

International Festival of Music

Het International Festival of Music zal u ongetwijfeld in vervoering brengen als u van klassieke muziek houdt. In een oude kerk met een wonderschone akoestiek kunt u genieten van dans en concerten. Het International Festival of Music is een ode aan de Republiek Turkije die zijn weerga niet kent.

Lees meer

International Istanbul Film Festival

Het International Istanbul Film Festival heeft door de jaren heen een aardige reputatie opgebouwd. Het zijn dan ook niet de minst interessante films die worden vertoond op het International Istanbul Film Festival. Kom dit jaar een kijkje nemen en u zult ons enthousiasme begrijpen.

Lees meer

International Jazz Music Festival

Het International Jazz Music Festival is een evenement van formaat. Iedere zomer gaat twee weken lang de volumeknop op tien en spelen jazz- en bluesartiesten de sterren van de Turkse hemel. Het International Jazz Music Festival is voor velen een reden een trip naar Istanbul te boeken.

Lees meer

International Theatre Festival

Het International Theatre Festival heeft al een lange staat van dienst en het niveau is hoog. Als u van theater houdt en in het voorjaar in Istanbul bent, koop dan echt kaartjes voor het International Theatre Festival. De taal is geen belemmering want kunst heeft zijn eigen uitdrukkingsvormen.

Lees meer

Istanbul Design Week

De Istanbul Design Week staat bol van de frisse wind die er waait en van de nieuwe ideeën. Het is wel duidelijk dat knappe koppen zich hier hebben gebogen over de vraag hoe zij ons leven optimaal kunnen veraangenamen. Tijdens de Istanbul Design Week ziet u het resultaat van al dat brainstormen.

Lees meer

Istanbul International Dance Festival

Het Istanbul International Dance Festival 2014 belooft een groot succes te worden. Alleen de allerbeste dansers staan hier gedurende een week op het podium. Op het Istanbul International Dance Festival kunt u zelf ook met de voetjes van de vloer en swingen op de laatste trends.

Lees meer

Istanbul Shopping Fest

Het Istanbul Shopping Fest is de stoutste droom van menig winkelliefhebber. Ook de Turkse winkeliers zien met smart uit naar dit evenement. Het Istanbul Shopping Fest trekt immers duizenden op koopjes beluste toeristen naar de stad en is dus een win-win-situatie van de eerste orde.

Lees meer

Kinderdag

Kinderdag, op 23 april, is niet zomaar een grapje in Istanbul. Op Kinderdag hoeven de kids niet naar school. Ze mogen zich uitleven door middel van volksdansen, zingen en verkleedpartijen en op tv zijn alleen kinderprogramma's te zien. Vandaag delen de kleine Turkjes in Istanbul de lakens uit!

Lees meer

Marathon van Istanbul

De Marathon van Istanbul volgt dit jaar een adembenemend mooie route. Sportievelingen zullen moeite hebben niet afgeleid te worden door wat zij onderweg te zien krijgen... Wilt u de Marathon van Istanbul 2014 meelopen? Dat belooft een juweeltje van een stedentrip te worden!

Lees meer

Offerfeest

Het Offerfeest is een islamitisch feest waarbij moslims zichzelf eraan herinneren dat het geloof in Allah boven al het andere moet staan. Misschien krijgt u, als u in Istanbul bent, iets mee van dit Offerfeest. Zeker als u vriendschap met de Turken sluit en in gaat op hun gastvrijheid.

Lees meer

Poppenfestival

Het Poppenfestival zorgt voor vrolijke gezichten in Istanbul. Wie het Poppenfestival treft tijdens zijn stedentrip, mag wel een pak zakdoeken onder handbereik hebben, want er wordt heel wat afgelachen. Dit hilarische festival moet u echt even afvinken als u in het voorjaar in Istanbul bent.

Lees meer

Suikerfeest

Wie het Suikerfeest komt meevieren in Istanbul, krijgt een mooi inkijkje in de cultuur van het overwegend islamitische Turkije. Het Suikerfeest legt een waas van feestelijkheid over de stad. Istanbul vibreert deze dagen van plezier, maar ook van gebed en van zorg voor de armen.

Lees meer

Traditional Wrestling Festival of Kirkpinar

Het Traditional Wrestling Festival of Kirkpinar is een mooi evenement. De Turkse worstelaars zijn ingesmeerd met olie en daardoor zo glad als alen. Het Traditional Wrestling Festival of Kirkpinar zet hiermee een zeer oude traditie voort, waarbij er slechts één winnaar met de Gouden Riem vandoor gaat.

Lees meer

Uitgaan in Istanbul

Wie wil uitgaan in Istanbul heeft de goede stad gekozen. Istanbul loopt wat betreft uitgaan voorop in Europa en feestbeesten hebben er de tijd van hun leven. De live muziek, de hippe tenten, de warme sfeer en de mix van Europees en Aziatisch maken dat Istanbul één grote hotspot is.

Lees meer

Voetbal

Voetbal leeft in Istanbul. De Turken zijn trots op hun clubs en op hun kampioenen. Ieder weekend zitten duizenden fans van de Turkse voetbalclubs op de tribunes van de verschillende stadions die de stad rijk is om hun longen uit hun lijf te schreeuwen, te zingen en te juichen.

Lees meer

Waterpijp roken

Wie echt op avontuur wil en het risico van een hoestbui op de koop toe neemt, stapt over de drempel bij een waterpijpcafé. In Istanbul zijn er vele en waterpijp roken is er de gewoonste zaak van de wereld. Waan u een sultan of een Turkse prinses en kom helemaal in oosterse sferen.

Lees meer