Wat is hot in Istanbul?

Istanbul is vooral fascinerend door haar ligging op de grens tussen Azië en Europa. Dat geeft een erg boeiende mix van twee culturen op diverse vlakken!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Omdat de stad van oudsher op een kruispunt van culturen ligt, kan eten en drinken in Istanbul een bonte ervaring zijn. Gastronomisch gezien is de stad van alle markten thuis en niet duur! Maar wie naar Istanbul vliegt gaat vast ook uitgebreid zitten voor nationale en lokale gerechten, want de Turkse keuken is een regelrechte heerlijkheid. Bestel dan “mezze”, tapasachtige voorgerechtjes die het ook prima doen als maaltijd. De koks spelen met smaken en de keuze is groot: wijnbladeren met gekruid gehakt, tot pulp gestoofde aubergines met Turks brood, pittige pasteitjes. Verder nemen, zo liggend aan zee, gerechten met vis en schaaldieren een grote plek in op de kaart.

En tot slot: het hoofdstuk eten en drinken in Istanbul is niet afgerond als u niet eerst een heerlijk kopje Turkse koffie of thee heeft geproefd.

Bekijk alles over eten & drinken

Eten en drinken

360 Istanbul

360 Istanbul biedt, de naam zegt het al, een compleet, geweldig uitzicht op nachtelijk Istanbul. Het restaurant bevindt zich op de 8e verdieping van een appartementencomplex. U kunt er eigentijds dineren en later op de avond worden de lichten gedempt en gaat de muziek harder.

Lees meer

9 Ece Aksoy

9 Ece Aksoy is een begrip in Istanbul. Hier staat een persoonlijkheid in de keuken: eigenaresse en kokkin Ece Aksoy. In een ongedwongen, romantische sfeer smult u van traditionele Turkse gerechten, met een flinke vleug moderne bezieling bereid. Een goede keus voor wie van vers en eerlijk houdt.

Lees meer

Beyoglu/Europese wijk

In Beyoglu, ook wel de Europese wijk genoemd, kunt u 's avonds prima een vorkje gaan prikken. Kies dan voor een traditionele oosterse "meyhane". Laat u verrassen door de smakelijkste gerechten, de fruitigste wijnen en de vriendelijkste obers. Beyoglu wil het u duidelijk naar de zin maken.

Lees meer

Cipriani

Cipriani, de befaamde Italiaan met ook vestigingen in onder andere Venetië en New York, vindt u ten noorden van de Europese wijk in Istanbul. Cipriani staat niet bekend om zijn betaalbaarheid, maar wel om zijn topkwaliteit. Men doet het hier, heel begrijpelijk, gewoon niet voor minder!

Lees meer

Dineren aan de Bosporus of Gouden Hoorn

Wilt u dineren in stijl aan de Bosporus of Gouden Hoorn, met uitzicht op het water, waarin de twinkelende lichtjes van de voorbijvarende schepen weerspiegelen? Begin de avond hier goed, in romantische sferen, met een voortreffelijk diner, een rijke wijn en natuurlijk goed gezelschap.

Lees meer

Eetgewoonten

De Turkse eetgewoonten van vandaag hebben hun wortels in het verleden. De handel met andere landen en culturen, over zee en over land, zorgde voor verrijking van de al bestaande Turkse eetgewoonten. Specerijen uit Perzië en kruiden uit Egypte brachten deze heerlijke keuken nóg meer op smaak.

Lees meer

Hamdi

Hamdi is een van onze favoriete adresjes in Istanbul. Zonder twijfel eet u bij Hamdi een heerlijke portie kebab terwijl u geniet van het uitzicht over de stad. Istanbul by night beleeft u hier op z'n best, met een glas in de hand en een eerlijke, smakelijk gepresenteerde Turkse schotel.

Lees meer

Istanbul Modern Cafe & Restaurant

Het Istanbul Modern Cafe & Restaurant maakt zich er niet makkelijk van af. In dit museumrestaurant begrijpt men heel goed waaraan u behoefte heeft na een gang langs de werken van moderne kunstenaars. Daarnaast weten ook de locals de weg te vinden naar dit restaurant en dat zegt genoeg.

Lees meer

Mikla

Mikla is een regelrechte uitblinker onder de restaurants van Istanbul. Mikla heeft een unieke Turks-Zweedse keuken, een hippe uitstraling, een populaire topkok en u heeft er een magisch mooi uitzicht. Doe uzelf een avondje Mikla cadeau en geniet van een onvergetelijke avond uit.

Lees meer

Orient Express

De Orient Express stopte hier een eeuw lang met piepende remmen en wagons vol nieuwsgierige passagiers. Het Sirkeci treinstation prijzen we u nu vooral aan om zijn prima, betaalbare restaurant. Bij Orient Express prikt u een vorkje mee aan een moderne Turkse dis.

Lees meer

Park Fora

Park Fora vindt zichzelf het beste visrestaurant van heel Turkije. Wie dat durft te zeggen, moet natuurlijk wel wat in huis hebben...Nou, dat hééft Park Fora ook. De vis valt van de graat, zo vers, en de zeevruchten smelten als boter op uw tong. Een walhalla voor de echte visliefhebber.

Lees meer

Reina

Bij club Reina, hotspot bij uitstek, hoeft u zich geen seconde te vervelen. Voordat u gaat feestvieren en dansen kunt u hier een bodempje leggen in een van de zeven restaurants "aan boord". Met uitzicht op het water natuurlijk en met de garantie op een top-avond.

Lees meer

Supperclub

Supperclub Istanbul belooft gouden bergen. Alleen wie klaar is voor een geheel nieuwe ervaring mag van ons naar Supperclub. Istanbul heeft er met dit Nederlandse restaurant echt wel een topper bij. Later op de avond gaan de schuiven open en kan er tot het ochtendgloren gedanst worden.

Lees meer

Thee

De theeleuten onder ons kunnen in Istanbul hun hart ophalen. Thee drinken is in Turkije namelijk bijna tot nationale sport verheven. Daarbij zijn theezakjes uit den boze: thee zet men van echte, geurige theeblaadjes. Is de thee te sterk? Het is gebruikelijk hem met kokend water aan te vullen.

Lees meer

Turkse specialiteiten

Turkse specialiteiten worden met trots geserveerd in Istanbul. In veel restaurants zijn de met zorg bereide gerechten echt een applausje waard. Turkse specialiteiten op het gebied van voor- en hoofdgerechten, desserts en dranken, vindt u hier in een overzichtje bij elkaar. Heeft ú nog tips?

Lees meer