De bijzondere bezienswaardigheden van Istanbul.

Uniek en divers, modern en oud. Dat kenmerkt de vele bezienswaardigheden van Istanbul. Ontdek deze fantastische stad het haar rijke Byzantijnse en Ottomaanse verleden.

Sultans, harems en een prachtige kerk

Wie op ontdekkingstocht gaat langs de bezienswaardigheden van Istanbul, ziet dat de stad twee kanten heeft. Het ene Istanbul is oeroud en vol van geschiedenis. Het toont bombastische paleizen waarin sultans met hun harems woonden. Rijke moskeeën met koepels van mozaïek, die staan te glimmen in de zon. Maar ook: overblijfselen van het christendom, want Istanbul was lange tijd een stad van christenen. Zo is het prachtige bouwwerk Aya Sofia haar leven ooit begonnen als kerk. Haar wortels reiken zelfs terug tot in de 6e eeuw. Pas in de 19e eeuw werd ze een moskee en tegenwoordig staat ze te boek als museum.

Het moderne gezicht van Istanbul

Het andere gezicht dat Istanbul laat zien, is hypermodern. Grote winkelketens als Armani, Gucci en Dior hebben hier een lange lijst met klanten. Niet alleen de traditionele waterpijp, maar ook het hippe cocktailglas heeft in Istanbul inmiddels een symbolische waarde. Rijkelijk vloeit de alcohol her en der in deze stad, die toch voor het overgrote deel islamitisch is. En dan is er nóg een duidelijke tweedeling te zien in Istanbul. De rivier de Bosporus klieft de stad doormidden. Op de ene oever bent u in Europa, aan de overkant staat u in Azië. Het genieten van de highlights in Istanbul kent letterlijk geen grenzen.

Verdwalen in de Grote Bazaar

De mooiste bezienswaardigheden van Istanbul zijn toch wel de antieke moskeeën en paleizen, de oeroude fonteinen en pleinen. Duik nog dieper de geschiedenis in en laat u rondleiden door het Archeologisch Museum. U vindt er een overdaad aan kostbare artefacten uit de periode van het Ottomaanse Rijk. Een andere topattractie is de Grote Bazaar. Als er één plek is waar u het hart van de stad voelt kloppen, is het hier wel. Op deze gigantische overdekte markt kunt u in wel vijfduizend winkeltjes uw slag slaan. Sieraden, handwerk, tapijten, specerijen, tassen, leer; het is maar een kleine greep uit het aanbod. Tip: verdwaal hier en vergeet lekker de tijd!

Istanbul

Nog meer geweldige bezienswaardigheden

Top 5 Istanbul