Hamam, het Turkse badhuis

Een bezoek aan een hamam, het Turkse badhuis, is een belevenis. Na een stoombad, een grondige scrubbehandeling en een massage voelt u zich als herboren.

Handschoenen van kamelenhaar
Moslims hechten veel waarde aan lichaamshygiëne. Regelmatig bezoeken ze de hamam, waar men bovendien gezellig met vrienden kan bijpraten. De hamams hebben veel weg van oude Romeinse thermenbaden. Hararet is de hete stoomruimte. In het midden is een grote plaats waar u kunt liggen. Deze plek wordt verwarmd door middel van vuren en hier wordt u gemasseerd met behulp van ruwe handschoenen van kamelenhaar.

Badhuizen voor toeristen
In Istanbul vindt u verschillende badhuizen voor toeristen. Een uitkomst vanwege de taal en bovendien begrijpt het personeel dat u de gebruiken niet kent. Vlakbij de Grote Bazaar vindt u enkele voor Europeanen geschikt gemaakte Turkse baden, bijvoorbeeld Cagaloglu en de Cemberlitashamam. Wees niet bang dat het er te toeristisch is, de entourage is authentiek en er heerst een traditionele sfeer. Dames en heren worden in alle badhuizen van elkaar gescheiden.

Adres: Cemberlitashamam, 8 Vezirhan Caddesi
Tel: 0212 522 79 74
Tram: Cemberlitas
Openingstijden: 6.00-00.00 uur
Prijzen: Vanaf TL40,-
(prijzen en openingstijden onder voorbehoud van wijzigingen)