Plan uw trip naar ReykjavikWat is hot in Reykjavik?

Reykjavik, de stad van de lagune's en het noorderlicht, is een uitdaging voor iedereen die eens een compleet andere stedentrip wil boeken.

Er valt zoveel te ontdekken

De meest noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld is ook het meest modieus. Deze stad, die op de drempel van de natuur ligt, is een populaire bestemming. En dan is er ook het fantastische eten; de lokale cuisiniers mixen overheerlijke zeegerechten en lamsvlees met een internationale kookstijl en dat geeft de restaurants op IJsland hun unieke karakter. Het is het overwegen waard om een paar dagen in Reykjavik te verblijven voordat u het land intrekt om het landschap te aanschouwen. Veel mensen doen Reykjavik aan op doorreis naar New York, want vluchten van Icelandair stoppen op IJsland (bij de plaats Keflavik, op het schiereiland Reykjanes), waardoor men redelijk voordelig toch 2 steden goed kunt combineren. En IJsland is helemaal niet zo koud als het klinkt!

Om meteen maar even een misverstand uit de wereld te helpen: IJsland klinkt als 'brrr.koud', maar IJsland profiteert terdege van zijn natuurlijke warmtebronnen, de geisers. De aarde is er warmer dan bij ons en vooral ook de huizen en straten (beroemd is de immer sneeuwvrije winkelstraat) maken hier dankbaar gebruik van. Dankzij de golfstroom heeft IJsland een zeeklimaat: koel in de zomer (vaak niet warmer dan 10 ºC), en nogal mild in de winter. In de zomer is het erg lang licht, in de winter erg lang donker. In de maand juni gaat de zon in het noorden zelfs helemaal niet onder..een belevenis op zich! Er zijn speciale excursies naar het eiland Grímsey op de poolcirkel, om de middernachtszon te beleven. In de winter, als de nachten goed donker zijn, kunt u het bekende Noorderlicht soms zien (van september tot april). In Reykjavik wonen ongeveer 200.000 inwoners (tweederde van het hele land). Het is een boeiende stad, die cultuur- en vooral ook natuurliefhebbers van over de hele wereld aantrekt. De stad is niet groot en u hebt een beetje het gevoel in een groot dorp rond te lopen. Wel een trendy dorp trouwens, want in het half uurtje dat u nodig hebt om het centrum te doorkruisen, passeert u de ene hippe boetiek na de andere, u ziet trendy muziekwinkels, exclusieve bars, designhotels en ecocafés. Op korte afstand van het stadscentrum vindt u bovendien mogelijkheden voor diverse bezienswaardigheden en activiteiten, zoals thermaalbaden (o.a. de Blue Lagoon), maneges en golfcourses. Daarnaast is Reykjavik een waar paradijs voor vogelspotters, aangezien veel vogels het eiland als tussenstop gebruiken voor hun trek naar het zuiden. Een permanente bewoner is de kleurrijke papegaaiduiker! Een stedentrip naar Reykjavik is een ideale combinatie van stad en natuur. Een bijzondere ervaring!