Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een kunstmatig buitenzwembad dat door natuurlijke geothermische bronnen verwarmd wordt. Het is enorm groot en spectaculair om te zien, bijvoorbeeld als u eroverheen komt aanvliegen vanuit Amsterdam, maar nog leuker is het om zelf een bad te nemen in het mineraalrijke water. Dat kan makkelijk als u in Reykjavik bent, want de Blue Lagoon ligt op drie kwartier rijden van de hoofdstad en als u wilt kunt u een tour boeken.
Het water in het thermale bad bestaat voor twee derde uit zout en voor een derde uit zoet water, en heeft een gemiddelde temperatuur van 37 graden. Hier en daar is de stroom een stuk heter en geeft de thermometer zelfs 40 graden aan. Het bad is niet diep, het maximum is 1.60 m.
De Blue Lagoon staat hoog op de lijst van populaire trekpleisters in IJsland. De Lagoon staat bekend om de heilzame werking van het water op huidproblemen als eczeem en psoriasis. Maar sowieso biedt het badderen een heerlijke wellness-ervaring pur sang, in een prachtige omgeving. Vooral ’s avonds ziet het bad met zijn stomende en dampende water er mysterieus uit, ook is het er dan een stuk minder druk.
Adres: Blue Lagoon, Grindavík (ca. 50km van Reykjavík).
Openingstijden: september t/m mei dagelijks 10:00-21:00 uur, juni t/m augustus dagelijks 09:00-22:00 uur.