Thingvellir National Park

U kijkt er vast al naar uit om tijdens uw stedentrip naar Reykjavik ook te profiteren van één of meerdere dagen natuurbeleving. Zet dan zeker de half uur durende reis naar Thingvellir National Park op de rol. Dit bijzondere stuk natuurschoon is ontstaan rondom Thingvellir, een immens grote spleet in de aarde die zich tussen twee tektonische platen heeft gevormd. Door het splijten van de aarde ontstond een meer dat in totaal bijna 84 km2 beslaat. Het Thingvallavatn-meer wordt omringd door watervallen en op de oevers wemelt het van de unieke flora en fauna.
Naast het feit dat Thingvellir National Park een uniek stuk natuur te zien geeft, heeft het ook belangrijke historische politieke waarde. In het jaar 930 verzamelden de eerste Vikingen die op IJsland terechtgekomen waren zich hier aan de voet van een rots en hielden er hun eerste parlementaire vergadering. Ze maakten afspraken over wetten en regels en bleven dat ieder jaar opnieuw op deze plek doen, tot halverwege de 13e eeuw. Tot diep in de 18e eeuw werd er in Thingvellir National Park nog rechtgesproken.
Door het dagelijks hijsen van de IJslandse vlag laat men zien dat het hier om een belangrijke historische plek gaat. U kunt de tocht naar Thingvellir National Park op eigen houtje maken, of een tour boeken. Een bezoek aan het park maakt ook onderdeel uit van de populaire Golden Circle Tour, die langs drie hotspots voert.