Wat is hot in Nice?

Nice wordt vaak in één adem genoemd met Cannes, en beide plaatsen hebben inderdaad veel gemeen. Het zijn mondaine badplaatsen die veel rijke mensen aantrekken.

Er valt zoveel te ontdekken

In het hart van de Franse Rivièra ligt de mondaine badplaats Nice. Deze uitbundige gastvrije stad biedt u zon, zee, cultuur en een bruisend nachtleven. De stad ligt aan een schitterende blauwe baai met direct daarlangs de fameuze Promenade des Anglais. Hier treft u nog enkele originele 'grand hotels' met de sfeer van weleer.

Nice heeft niet zoveel historische overblijfselen, en daarvoor komt u in feite ook niet naar Nice. Toch is de oude binnenstad boven de haven een wirwar van drukke straatjes en steegjes met vele interessante huizen. Een interessant overblijfsel is de 17e-eeuwse kathedraal Chapelle de la Miséricorde. Het hart van de stad is de Place Massena. Daarachter bevinden zich de smalle straatjes, marktpleintjes, kerken, ouderwetse winkeltjes en moderne kunstgaleries. Bekende schilders hebben hier hun collecties tentoongesteld in eigen musea. Een bezoek aan de bloemenmarkt mag u zeker niet overslaan. Een jaarlijks terugkerend evenement is de carnaval met de bekende Bataille des Fleurs. Een mooi panorama van Nice en de kust krijgt u vanaf de markante rots de Colline de Chateaux. Voorbij deze rots komt u in de oude haven Port Lympia. Hier vindt u tal van visrestaurantjes. Wat is er nu heerlijker dan in de subtropische weelde van de Côte d'Azur te genieten van een originele Bouillabaisse? Nice, need we say more?