Wat is hot in Nice?

Nice wordt vaak in één adem genoemd met Cannes, en beide plaatsen hebben inderdaad veel gemeen. Het zijn mondaine badplaatsen die veel rijke mensen aantrekken.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Winkelmogelijkheden te over in Nice! Nice kent vele winkelstraten, de belangrijkste is de Avenue Jean Médecin in het centrum van de stad met o.a. de grote warenhuizen. De Nouvelles Galleries is de grootste op de hoek van de Place Massena. Ook vindt u hier de Nice Etoile een groot winkelcentrum met diverse boetiekjes en ook een filiaal van de FNAC, een Franse keten van CD en electronica winkels. U kunt hier ook terecht voor concertkaarten. Gezellige markten vindt men op de Avenue Malaussena, op de Rue Raiberti en de Rue Flaminius Raibereti, de laatste is overdekt. De Rue de France is een voetgangerszone dat parallel loopt aan de zee en naast leuke winkeltjes ook gezellige restaurants en terrasjes heeft.

Nice

Winkelen

Cours Saleya

Flaneren langs de bekendste markt van Nice. Deze markt in het oude stadsgedeelte trekt 6 dagen per week duizenden bezoekers die hier voornamelijk bloemen, planten, groenten en brood kopen.

Lees meer

La Chapellerie

Bijzondere hoedenwinkel. Er zijn 2 winkels van La Chapellerie in Nice, hoedenspeciaalzaken met een passie voor hoeden.

Lees meer

Parfumerie Galimard

Maak uw eigen parfum! Iets buiten Nice ligt het plaatsje Eze, waar net als in Grasse (dé parfumstad van de wereld) parfum wordt gemaakt. Bij Parfumerie Galimard kunt u gratis een tour krijgen en zien hoe de parfum ontwikkeld en gemaakt wordt.

Lees meer