Plan uw Stedentrip Oslo

Stedentrip Oslo

Historische Vikingschepen, moderne kunst, grote winkelcentra voor veel winkelplezier, uitstekende restaurants en, en, en.. Oslo heeft verrassend veel te bieden!

Er valt zoveel te ontdekken

Stoere Vikingen, fjorden, bergen en bossen. Stereotypen voor Noorwegen die sommigen ook snel bij Oslo zouden plaatsen. Maar Oslo is meer.
Design en moderne kunst, meer dan 50 musea en galerieën, het Noors Koninklijk Huis, de gezellige Karl Johansgate en uitgebreid winkelen zijn termen die bij deze stad passen. De 'Vikingbevolking' van Oslo bestaat inmiddels uit een bonte mengelmoes van diverse nationaliteiten en godsdiensten, met elk hun eigen gebruiken en specialiteiten op bijvoorbeeld culinair gebied. Door de stad vindt u verschillende restaurants met specialiteiten uit diverse landen.

Oslo is verrassend veelzijdig, 'verbløffend', 'a Norwegian Sørprise'!
Oslo stedentrip
Oslo stedentrip
Oslo stedentrip
Oslo stedentrip
Oslo is bijzonder mooi gelegen aan de oevers van het Oslofjord, met aan de haven het historische 'Rådhus' als markant herkenningspunt. Een mooi contrast vormt het moderne winkelcentrum Aker Brygge. 's Zomers heerst hier een gezellige sfeer als de terrassen aan de haven vol zitten tot laat in de nacht. Hier vandaan vertrekt ook de pont naar het schiereiland Bygdøy, waar u o.a. het beroemde Kontiki museum vindt.

Bekend is de winkelstraat Karl Johansgate, die van het station naar het koninklijk paleis in het Slotpark loopt. Minder bekend, maar helemaal hip, is de voormalige arbeiderswijk Grünerløkka, thans de meest trendy uitgaanswijk in de stad. Inmiddels bijna het symbool van Oslo is Vigelandsparken, met zo'n kleine 200 beelden van beeldhouwer Gustav Vigeland.

Maar Oslo is ook voor de natuurliefhebbers onder ons een prachtige bestemming. Het is een leuke belevenis om met de bovengrondse metro/tram zigzaggend door groene woonwijken de berg op te klimmen richting de skischans Holmenkollen, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft. Het is een echt groene stad en meer dan 60% van de totale oppervlakte is natuurgebied. U zult ontdekken dat Oslo u verrassend veel te bieden heeft!

Hotelaanbod Oslo

Oslo

Anker Hotel

Een prima verzorgd driesterrenhotel met een centrale ligging in Oslo. Vriendelijk geprijsd.

3 dagen vanaf
€ 270,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Oslo
Voordeligste keus

Hotel Anker Oslo

Een prima verzorgd driesterrenhotel met een centrale ligging in Oslo. Vriendelijk geprijsd.

8,0
3 dagen vanaf
€ 294,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Oslo
Beste beoordeling

Thon Hotel Oslo Panorama

Modern hotel in het centrum van Oslo, op loopafstand van diverse bezienswaardigheden.

8,0
Probeer een andere periode, of klik door naar de hotelinformatie om de beschikbaarheid te bekijken.
Bekijk details
Oslo
Onze tip

Thon Hotel Spectrum

Kleurrijk en keurig verzorgd hotel in het centrum van Oslo.

8,5
3 dagen vanaf
€ 267,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Fietstour - de Highlights met Engelstalige gids

Deze fietstour dé manier om Oslo te ontdekken.