Plan uw Stedentrip Oslo

De mooiste bezienswaardigheden van Oslo; juweel tussen fjord en bos

Een van de bekendste herkenningspunten van Oslo is het rode stadhuis met zijn opvallende torens. Andere sprekende bezienswaardigheden van de stad zijn: Akershus Festning, het Vigelandpark en interessante musea.

De mooiste bezienswaardigheden van Oslo

De Noorse hoofdstad Oslo is een sprookjesachtige stad. In het zuiden klotsen de golfjes van het Oslofjord tegen de kade en in het noorden lonken mysterieuze bergen en bossen. Combineer cultuur en geschiedenis met wandelen en fietsen en u beleeft een unieke stedentrip. Welke bezienswaardigheden in Oslo zet u bovenaan? Na het stadhuis noemen we met stip Akershus Festning. Dit fort aan het water stamt uit de middeleeuwen en heeft Oslo tijdenlang gediend als schild tegen indringers. Een andere publiekslieveling is het Koninklijk Paleis. Het ligt in een prachtig park en de koninklijke familie zet er nog regelmatig voet over de drempel. Iedere dag kunt u bij het Paleis de wisseling van de wacht meemaken.

Wandelen in Oslo: ontdek het Vigelandpark

Trek op een zonnige dag de stevige schoenen aan en ga naar het Vigelandpark. Dit uitgestrekte park, waar u onbekommerd kunt wandelen, staat vol beelden van de kunstenaar Gustav Vigeland. De dynamische granieten en bronzen constructies van naakte mensen, vaak heftig in elkaar verstrengeld, zijn fascinerend om te zien. Geniet u van het buiten zijn? Maak dan ook meteen een uitstapje naar het water. U vindt het Oslofjord door de borden naar het station te volgen. Slenterend over de kade komt u uit bij een curieuze, moderne bezienswaardigheid: de opera van Oslo. Het met veel marmer en glas gestileerde bouwwerk uit 2008 lijkt vanuit de stad langzaam zo het fjord in te glijden…

Oslo, stad van aantrekkelijke musea

Musea maken een belangrijk deel uit van de bezienswaardigheden in Oslo. Wie dol is op kunst mag een paar extra dagen uittrekken voor zijn stedentrip. Een bezoek aan het Munchmuseum is dan een must. Alles staat hier in het teken van de Noorse kunstenaar Edvard Munch, wereldwijd beroemd van zijn schilderij ‘De Schreeuw’. Voor nog veel meer moois gaat u naar de Nasjonalgalleriet, waar u een grote collectie Noorse kunst vanaf de 19e eeuw treft. Heel andersoortige musea zijn te vinden op het schiereiland Bygdøy, het museumeiland. Het Vikingskipshuset stelt drie oude Vikingschepen tentoon. Het Frammuseum en het Kon-Tikimuseum zijn ontzettend interessant, want ze vertellen tot in de kleinste details over Noorse poolexpedities.

Hotelaanbod Oslo

Oslo
Voordeligste keus

Anker Hotel

Een prima verzorgd driesterrenhotel met een centrale ligging in Oslo. Vriendelijk geprijsd.

3 dagen vanaf
€ 273,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Oslo
Onze tip

Thon Hotel Spectrum

Kleurrijk en keurig verzorgd hotel in het centrum van Oslo.

8,7
3 dagen vanaf
€ 295,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Fietstour - de Highlights met Engelstalige gids

Deze fietstour dé manier om Oslo te ontdekken.

vanaf
€ 53,- per persoon