; Bezienswaardigheden Oslo - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Oslo


Verrassend Oslo met historische bezienswaardigheden.

Het herkenningspunt van Oslo is het stadhuis met haar rode bakstenen en zijn opvallende torens. Bezoek verder de vele musea, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Het herkenningspunt van de stad is het stadhuis met zijn rode bakstenen en zijn opvallende torens. Maak een wandeling door het Vigelandpark waar u allerlei beelden van de kunstenaar Gustav Vigeland vindt. Bezoek verder de vele musea en historische gebouwen.

Oslo

Bezienswaardigheden

Akershus Kasteel

Middeleeuws kasteel dat nu dienst doet als museum Een middeleeuws kasteel dat in 1299 werd gebouwd. In 1592 werd het kasteel omgebouwd tot een fort en was het één van de moeilijkst te veroveren forten van Noorwegen.

Lees meer

Munch museum

Hier worden de beelden van de bekende Noorse schilder Edward Munch getoond. Zijn beroemde schilderij de Schreeuw is hier ook te bewonderen.

Lees meer

Museum Vikingskipshuset

Hier worden de drie best bewaarde vikingschepen ter wereld tentoongesteld Het museum is een must wanneer u Oslo bezoekt. Er worden drie vikingschepen tentoongesteld (de Gokstad, Tune en Oseberg) die de best bewaarde ter wereld zijn.

Lees meer

Stadhuis

Een gebouw van rode baksteen en opvallende torens, die ook wel het herkenningspunt van de stad zijn. De binnenkant van het gebouw is ook echt een bezoek waard met zijn prachtige muurschilderingen.

Lees meer

Vigeland Park

Groot park waar de beelden van kunstenaar Gustav Vigeland staan Dit park is het grootste park van Oslo, het strekt zich uit over een gebied van meer dan 80 hectare. U kunt hier heerlijke wandelingen maken en de prachtige granieten en bronzen beelden van de kunstenaar Gustav Vigeland bewonderen.

Lees meer