Wat is hot in Manchester?

Nederlandse voetballers gingen u voor in Manchester en ook zij zullen beamen dat de deze stad veel meer te bieden heeft dan voetbal alleen. Ontdek het zelf!

Er valt zoveel te ontdekken

Wie Manchester zegt, zegt voetbal. Niet verwonderlijk met twee grote voetbalclubs met uitgebreide palmares. Maar uw bezoek hoeft niet alleen maar om voetbal te draaien.
Er zijn ook genoeg andere musea en kunstgaleries in de stad. Daarnaast is het ook een aanrader om het oude stadhuis te bezoeken. Vanaf de toren van dit gebouw heeft u een spectaculair uitzicht over de stad.
Verder kunt u in Manchester uitgebreid winkelen, borrelen in één van de vele pubs en uitstekend eten, bijvoorbeeld in 'the Curry Mile', waar u keuze heeft uit ruim 200 voornamelijk Pakistaanse en Indiase restaurants.

Manchester is een fraaie compacte sprankelende stad. Het oude centrum is een aantal jaren geleden omgetoverd tot een groot overdekt winkelcentrum. Tevens vindt u er bekende warenhuizen in verkeersvrije zones.

Manchester beschikt over enkele schitterende musea, zoals het museum van Natuurwetenschap en Industrie. Een unieke belevenis is een bezoek aan de Granada Studio's, het decor van vele populaire televisieprogramma's. Manchester heeft wat van de allure van Londen. Ook hier vindt u theaters waar bekende shows "on stage" gebracht worden. En ook hier vindt u China Town, gelegen achter Piccadilly, rijkelijk gelardeerd met eetgelegenheden. In het uitgaansleven staan muziekgelegenheden en exotische restaurants hoog aangeschreven.

Als u in Manchester bent, moet u zeker een bezoek brengen aan Old Trafford, de thuisbasis van Manchester United. Ook al bent u geen voetballiefhebber, u zult zeker onder de indruk zijn van dit stadion wat tevens museum, virtual tour, Red Cafe en megastore herbergt.