Plan uw Stedentrip Manchester

De mooiste bezienswaardigheden van Manchester in een overzicht.

Manchester heeft de allure van Londen met theaters met bekende shows, verder voelbalclub Manchester United, maar ook genoeg andere musea, kunstgaleries, modern stadscentrum met afwisselende bezienswaardigheden.

Manchester, enthousiaste stad van studenten en voetbal

Studentenstad Manchester straalt enorm veel enthousiasme uit. Bovendien wordt de levendige sfeer nog eens versterkt door de prominente aanwezigheid van voetbalclub Manchester United. Bereidt u dus voor op een uitbundige stedentrip! Naar welke bezienswaardigheden in Manchester bent u nieuwsgierig? Behalve dan naar wat er zich allemaal afspeelt in de catacomben van de populaire voetbalclub? Zorg ervoor dat de grootste kunstmusea op uw lijstje staan. De collectie van de Whitworth Art Gallery in Withworth Park is zeer de moeite waard. De Manchester Art Gallery biedt een uitgebreid palet kunstwerken van Britse en Europese grootheden. Fijn detail: in Groot Brittannië zijn de meeste musea gratis.

Bezoek de Town Hall, Albert Square en een ontroostbare koningin

Een van de highlights van Manchester is de Town Hall. Dit reusachtige stadhuis doet eerder denken aan een kathedraal dan aan een overheidsgebouw. De Town Hall dateert uit de tweede helft van de 19e eeuw en is een prachtig voorbeeld van de neogotische architectuur die zijn hoogtepunt kende in die tijd. De architect, Alfred Waterhouse, heeft veel meer gebouwen op zijn naam staan. Er zijn er meerdere van in Manchester te zien. Bekijk op Albert Square, het stadhuisplein, vooral de Albert Memorial. Een ontroostbare koningin Victoria liet het plein speciaal aanleggen om plek te bieden aan dit monument. Ze wilde er haar echtgenoot Albert mee herdenken, die aan tyfus stierf in 1861.

Oude en nieuwe bezienswaardigheden van Manchester

Het alleroudste stukje Manchester vindt u aan de zuidkant van het centrum. Hier, in de wijk Castlefield, is de stad ooit ontstaan op de fundamenten van een Romeins fort. Er zijn nog overblijfselen van de ruïne te bezichtigen. Een deel van Castlefield is in de oude staat teruggebracht. De wijk is intiem, met terrassen en kroegjes. Ook vindt u er een van de meestbesproken bezienswaardigheden van Manchester, het Museum of Science and Industry. Hier komt u alles te weten over het industriële verleden van de stad. Houdt u van moderne architectuur? Bezoek dan The Lowry, het futuristische centrum voor cultuur aan de rivier Irwell. En last but not least: Manchester heeft prachtige groene parken. Heaton Park, aan de noordkant van de stadskern, is een van de grootste parken van Europa.

Hotelaanbod Manchester

Manchester

Hotel Macdonald Manchester

Een modern en comfortabel hotel in het hart van de stad. Gunstig ten opzichte van de gezellige bars en restaurants.

3 dagen vanaf
€ 278,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Manchester

Hotel Mercure Manchester Piccadilly

Comfortabel hotel met goed ingerichte kamers, die beschikken over goede faciliteiten. Centraal gelegen, tegenover Piccadilly Gardens. Zeer gunstig gelegen ten opzichte van vele winkels.

3 dagen vanaf
€ 292,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details