Wat is hot in Gent?

Gent is een historische en eigentijdse stad tegelijk. Denk bij Gent aan terrasjes, winkels, musea en rondvaarten. Gent bruist!

Er valt zoveel te ontdekken

Gent is voor een groot gedeelte autovrij en daarom een voetgangersstad bij uitstek. Op de Vrijdagmarkt, met haar vele cafés en terrasjes, staat u oog in oog met de dappere Gentse volksheld Jacob van Artevelde. Op de sokkel van het standbeeld zijn de schilden van 53 gilden uit de 15e eeuw aangebracht. Dat zegt wat over de historie van deze stad, die thans nog steeds kan pronken met haar oude gildehuizen.

U kunt Gent niet alleen lopend bewonderen, maar ook vanaf de grachten. Tijdens een boottochtje ziet een stad er toch weer anders uit. Gent is een boeiende, historische stad die gewoonweg vraagt om een bezoek. Er zijn vele bezienswaardigheden, zoals onder andere de Sint-Michielskerk, het Belfort - waar u de toren, het klokkenmuseum en uurwerkkamer kunt bezichtigen, de Sint-Baafskathedraal en Design Museum. Gent is een studentenstad en dat merk je ook aan de vele hippe clubs, trendy bars met live muziek en rustige bruine cafés en cocktailbars. Het heeft de sfeer van een trendy, grote stad. Maar omdat de stad vrij klein is, blijft de uitstraling gemoedelijk en gezellig.