Wat is hot in Málaga?

Málaga is de poort van een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld, de Costa del Sol. Málaga is ook de stad van Antonio Banderas en van Picasso

Er valt zoveel te ontdekken

Málaga wordt ook wel eens 'stad zonder winter' genoemd, wat zij te danken heeft aan haar milde zuid Spaanse klimaat. De winters zijn er zacht en niet te koud, de zomers kunnen er behoorlijk heet zijn. Toch heeft Málaga meer te bieden dan zon, zee en strand. Er is volop cultuur en gezelligheid, volop mogelijkheden om te winkelen, uit te gaan of om lekker aan het strand te liggen. Málaga heeft de ideale mix van strand, cultuur en geschiedenis.

Zwembroek mee naar zonnig Málaga

Een stedentrip naar Málaga maken? Neem zwemkleding mee! Deze heerlijke stad ligt aan zee en na een dag sightseeën is het strand Playa de la Malagueta de ideale plek om na te mijmeren. U zit al in het zand na een half uurtje lopen van het centrum. Zoekt u liever de schaduw op? Dan komt u op adem in het groene Parque de Málaga. Maar eerst is er een heleboel moois te bezichtigen in het centrum. Fort Alcazaba bijvoorbeeld. Deze antieke vesting, een erfenis van de Moorse overheersing, steekt imposant af tegen de blauwe lucht. Loop omhoog naar het fort door smalle straatjes, of pak achter het gemeentehuis de lift.
Uniek in haar soort is de kathedraal van Málaga. De kerk, die de bijnaam ‘De manke dame’ draagt, heeft alleen een linkertoren. Door geldgebrek werd de tweede toren nooit gebouwd. En dan nog een unicum: Málaga is de geboortestad van Picasso. Zijn beroemde werken bewondert u in het Museo Picasso. Ook kunt u zijn geboortehuis bezoeken, een ervaring om nooit meer te vergeten.

Ga naar bezienswaardigheden

Shoppen in het centrum of aan de haven?

De leukste winkelstraat van Málaga is Calle Marqués de Larios. Maar als u kortweg vraagt naar ‘Calle Larios’ komt u er ook. Aan weerszijden prijken prachtige panden en in het midden is een autovrije promenade. In de zomer is de Calle overspannen met doeken die dienst doen als gigantische parasollen. Ook in de winkels zelf is het gelukkig aangenaam koel. Een andere toplocatie voor shopliefhebbers: de haven van Málaga. Recentelijk is dit gebied flink onder handen genomen en omgetoverd tot een echte hotspot: ‘Muelle Uno’, oftewel ‘Dok Eén’. U gaat er heel wat fijne uurtjes zoetbrengen als u van winkelen houdt.
Geniet u ook altijd zo van het slenteren over lokale markten? Zet er dan de pas in naar Mercado Central de Atarazanas. Deze overdekte markt heeft kakelverse waren te koop, maar is ook pure folklore.

Ga naar winkelen

Avondje uit? Zoek de pleinen op!

’s Avonds komt Málaga misschien wel nog meer tot leven dan overdag. De zwoele nachten vragen om uitgebreid feestvieren. Doe als de Spanjaarden en begin met een goed maal, of leg een bodem met een portie tapas. Daarna wijst alles zich verder vanzelf. Overal in de stad is het gezellig druk. Ga een drankje drinken op het plein Plaza de la Merced, waar heel Málaga elkaar lijkt te treffen. De cocktailbar in het midden is een publiekstrekker, maar ook rondom kunt u urenlang mensen kijken op het terras. In de buurt van de grote pleinen bevinden zich de populairste clubs en verder is het aan het strand ’s zomers altijd feest.
Wilt u wat meer van de traditie proeven? Ga dan op zoek naar live flamenco in Málaga. De stad ligt in het Zuid-Spaanse Andalusië, de bakermat van deze muziekstijl. In restaurants en bars worden leuke optredens verzorgd. Wilt u ‘het echte werk’ zien, pluis dan het programma van het Teatro Cervantes uit. Ook in het Picassomuseum staan met regelmaat flamencoartiesten van hoog niveau op de planken.

Ga naar uitgaan

Lekker tapas happen in Málaga

Smullen van eten en drinken, het hoort helemaal bij een geslaagde vakantie. Wie een stedentrip naar Málaga maakt, zet natuurlijk tapas op het menu. In het centrum hoeft u niet lang te zoeken naar gezellige tapasbars. De koks proberen elkaar de loef af te steken door steeds weer nieuwe, originele hapjes te bedenken. In kuststad Málaga heeft men een voorliefde voor vis en dat ziet u ook aan de tapas. Inktvis, ansjovis, gamba’s, zeevruchten, sardientjes… wie er gek op is, komt in Málaga aan zijn trekken.
Tip: ga ’s avonds naar het strand. De keuze aan gezellige eettentjes is er groot. En voor wie het nog avontuurlijker wil: met wat zelf meegebrachte boodschappen en een fles wijn is het heerlijk picknicken in het zand.

Ga naar eten en drinken