Wat is hot in Málaga?

Málaga is de poort van een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld, de Costa del Sol. Málaga is ook de stad van Antonio Banderas en van Picasso

Er valt zoveel te ontdekken

Málaga wordt ook wel eens 'stad zonder winter' genoemd, wat zij te danken heeft aan haar milde zuid Spaanse klimaat. De winters zijn er zacht en niet te koud, de zomers kunnen er behoorlijk heet zijn. Toch heeft Málaga meer te bieden dan zon, zee en strand. Er is volop cultuur en gezelligheid, volop mogelijkheden om te winkelen, uit te gaan of om lekker aan het strand te liggen. Málaga heeft de ideale mix van strand, cultuur en geschiedenis.

De aan de zuidkust gelegen bruisende havenstad Málaga, beschikt over een zeer aantrekkelijk centrum met een rijke en boeiende geschiedenis. Wanneer u meer wilt weten over de stad rond de 15e eeuw, kunt u eens een kijkje gaan nemen in het historische centrum en in het fascinerende archeologische museum. Populair in Malaga zijn de in het oude centrum gelegen tapasbarretjes en de goede visrestaurants aan het strand. De binnenstad achter de haven heeft sfeervolle straatjes, pleintjes en monumenten en kent een levendige cafécultuur en uitstekende boetiekjes om heerlijk te shoppen. Het hoofdplein is het Plaza de la Constitucion, een ware trekpleister in het hart van de stad. Vlakbij het voetgangersgebied Calle Magues de Larios, vindt u de beroemde 11e-eeuwse Moorse Alcazaba (een vesting, nu een archeologisch museum) met daarachter een vrijwel ongeschonden Romeins amfitheater. Op een aanpalende heuvel biedt het Moorse Gibralfarokasteel een prachtig uitzicht. Daarnaast is Málaga bijzonder trots op haar wereldberoemde zoon, Pablo Picasso. Zijn werk kunt u in verschillende galeries bewonderen. Proef in Malaga de typische, authentieke Andalusische sfeer!