Ervaar zelf de bezienswaardigheden van Malaga.

Malaga is bekend als bruisende havenstad maar biedt ook vele andere leuke bezienswaardigheden zoals het geboortehuis van Pablo Piscasso of loop door de oude stad met de relaxte Andalusische sfeer!

Wijds uitkijken over zee

Málaga is niet alleen een ideale vakantiebestemming voor zonaanbidders, de stad heeft ook prachtige bezienswaardigheden. Tussen de gezellige terrassen en winkeltjes komt u unieke overblijfselen tegen uit oude tijden. Veel genoemd én geroemd zijn het Moorse fort Alcazaba en het kasteel Gibralfaro. Ga erheen als de zon nog niet zo hoog staat, want het is best een klimmetje de heuvel op. Bovengekomen wacht de beloning: een authentiek stuk geschiedenis en een wijds uitzicht over stad en zee. Vlakbij het fort kunt u het antieke Teatro Romano bezoeken. Het kwam tevoorschijn bij opgravingswerkzaamheden in de 20e eeuw en dateert van voor het jaar nul.

De Manke Dame en de okergele gevel

Een van de highlights van Málaga is de kathedraal La Manquita. Deze ‘manke dame’ wordt zo genoemd omdat een van haar twee torens nooit afkwam. De kathedraal is een mix van bouwstijlen. De basis is gotisch met renaissancistische gevels, een deel is barok. Binnenin de kerk neigt de overdadige aankleding ook naar de barokstijl. Op Plaza del Obispo, het plein voor de kathedraal, is het altijd gezellig druk. U wordt er helemaal vrolijk van de okergele gevel van het bisschoppelijk paleis. Het is de moeite waard om dit gebouw ook van binnen te bekijken. In de schaduw gaan zitten op het terras, met een koud drankje, kan immers altijd nog…

Genoeg van de zon? Tijd voor museumbezoek!

Even genoeg zee, zand en zon gezien? Zoek dan de koele binnenzalen van leuke musea op. Het meest fameus is het Museo Picasso. De kunstenaar is geboren in de stad en het museum toont met gepaste trots een aantal van zijn beroemdste werken. Het Museo de Málaga valt ook onder de bezienswaardigheden in Málaga die op uw lijstje moeten. Hier droomt u weg bij oogstrelende kunst en bijzondere archeologische vondsten. Andere must see’s zijn Centre Pompidou Málaga voor moderne kunst en het Carmen Thyssen Museum. En echte liefhebbers kijken hun ogen uit bij het Automuseum.

Málaga

Nog meer geweldige bezienswaardigheden