Wat is hot in Milaan?

Milaan is de stad van voetbalinternationals en modepopjes, maar Milaan is meer dan dat. Milaan is bovenal een echte Italiaanse stad met alles wat daarbij hoort!

Er valt zoveel te ontdekken

Natuurlijk, Milaan is het financiële centrum van Italië maar veel meer nog is het de stad van kunstgaleries, historische gebouwen, uitstekende restaurants, de beste koffie, deftige en dure winkels en natuurlijk de wereldberoemde haute couture. Milaan is ook enorm groot. Er wonen maar liefst 1,3 miljoen mensen. Als u slechts een paar dagen heeft, dan is het verstandig om van te voren uw plannen te maken. Wilt u dingen gaan bekijken, musea bezoeken? Of wilt u gewoon lekker genieten van het straatleven in de pittoreske wijk Brera of misschien shoppen in een van de fascinerende winkelstraaten van Milaan? Het kan hier allemaal!

Milaan is de onbetwiste wereldhoofdstad van de mode en van het zakenleven. Het is de stad waar Italië zich van zijn stijlvolste kant laat zien. Deze metropool is rijk aan interessante musea, kerken en openbare gebouwen uit heden en verleden. U kunt er uw hart ophalen op cultureel en gastronomisch gebied, of gewoon lekker wat rondslenteren.

De meeste bezoekers beginnen met een bezoek aan die fantastische kathedraal, die sprookjesachtig en wit tegen de felblauwe lucht afsteekt. Lekker uitrusten op het plein voor de Dom, mensen kijken en bekeken worden. Vervolgens naar de beroemde overdekte winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II, waar u zich vergaapt aan de pracht en praal van vroegere bouwkunsten. Alleen erdoorheen lopen is al leuk! Daarna kunt u een museum bezoeken, zoals de Pinacoteca di Brera in het Brerapaleis of het Museo Bagatti Valsecchi, voor een overdaad aan meesterwerken. In Milaan kunt u ook het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vincci bewonderen, in de kerk Santa Maria delle Grazie, maar dan dient u wel enkele weken van te voren al te reserveren. Milaan is in de eerste plaats een zakelijke stad, maar dat wil zeker niet zeggen dat u zich hier als toerist niet zult vermaken. Milaan straalt een enorme enrgie uit, de sfeer is er beslist anders dan in zuid-Italië, waar het er allemaal wat relaxter aan toe gaat. In Milaan werkt men keihard, maar maakt men ook veel plezier en wordt er flink gefeest. Er zijn talloze bars, restaurants, nachtclubs en andere uitgaansgelegenheden. De Opera van Milaan, La Scala, moet u beslist een keer gezien hebben, een voorstelling hier behoort tot het cultureel erfgoed van de stad. Het is de geboorteplaats van de Italiaanse opera. Milaan, gewoon een keertje doen.