Milaan met haut couture bezienswaardigheden.

Milaan laat zich niet gemakkelijk doorgronden, het is geen aaneenschakeling van adembenemende bezienswaardigheden. Milaan kenmerkt zich door grote, 18e en 19e eeuwse 'Palazzi', de barokke Duomo en teatro alla Scala.

Charmant Milaan, de stad die leeft

U bent niet de eerste die zich zal laten verrassen door de schoonheid van de bezienswaardigheden in Milaan. En ze zijn bijna allemaal op loopafstand van elkaar. Wie naar Italië gaat en verder durft te kijken dan Rome of Florence, zal zeker zijn hart verliezen aan de hoofdstad van Lombardije. De exclusieve charme van Milaan? Deze zakenstad leeft! En juist te midden van al die gonzende bedrijvigheid komen oeroude gebouwen als de Dom zo prachtig tot hun recht. Deze kathedraal is een van de grootste ter wereld. Onvoorstelbaar lang, namelijk zes eeuwen, werd er aan de Dom gewerkt. En met resultaat! Adembenemend is het enorme aantal beelden hoog tegen de gevel. Maak de klim naar het dak en u kunt ze van heel dichtbij bekijken.

Heeft u al een kaartje voor ‘Het Laatste Avondmaal’?

Wilt u een van de beroemdste schilderingen ter wereld met eigen ogen zien? Dan moet u ook al in Milaan zijn, in het voormalige klooster Santa Maria Della Grazie. Hier treft u de muurschildering ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo Da Vinci. Zorg van tevoren voor kaartjes, want zomaar binnenwandelen is er niet bij. U mag het kunstwerk een kwartier lang bewonderen. En dan kent u ook echt de kleinste details, dankzij de verhelderende audiotour. Andere oogstrelende kunst kunt u bekijken in het Museo Plodi Pezzoli en in het Pinacoteca di Brera. Dit laatste museum staat in de kunstenaarswijk van Milaan, Brera. Hier is het reuze gezellig rondslenteren, eten, galeries bezoeken en winkelen.

Mooi, mooier, modestad Milaan

Hoorde u ‘winkelen’? Jazeker! Milaan is een wereldstad als het om mode gaat. Vele beroemde designers zijn er gevestigd. Chique namen als Prada, Versace en Armani bieden u vast genoeg inspiratie om, terug in eigen land, de trend te gaan zetten. Maar laat voor nu de pas gekochte hoge hakjes even in de doos zitten. We hebben namelijk nog een mooie suggestie qua bezienswaardigheden in Milaan. Cimitero Monumentale is het indrukwekkende kerkhof dat u vindt aan de noordkant van het centrum. De enorme praalgraven en omliggende monumenten zijn een heuse afspiegeling van de geschiedenis van de kunst in Italië.

Milaan, Dom Milaan

Nog meer geweldige bezienswaardigheden