; Bezienswaardigheden Nice - Stedentrips.nl
Plan uw stedentrip Nice


Cultuur, zon en bezienswaardigheden in Nice.

Het mondaine Nice heeft naast de bekende boulevard, Promenade des Anglais veel historische gebouwen, kerken, diverse musea en veel meer interessante bezienswaardigheden.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Het mondaine Nice heeft naast de bekende boulevard, Promenade des Anglais veel historische gebouwen en musea. Veel oude 'paleizen', landhuizen huisvesten nu een museum als Palais Lascaris, Palais Masséna, Le Palais de la Préfecture en het Matisse Museum. Ook beschikt Nice over mooie parken zoals het Parc du Chateau met fantastisch uitzicht ove Nice en het park Chambrun.

Nice

Bezienswaardigheden

Basiliek Notre-Dame

Nice's grootste kerk. Gebouwd door architect Lenormand in 1864-68 is de basiliek Notre-Dame de grootste kerk in het centrum van Nice.

Lees meer

Kasteel du Mont Alban

16e eeuws fort! Gelegen op een heuvel van 222 meter hoog, ligt het massieve 16de eeuws fort van Mont Alban met wachttorens en fantastisch mooie panoramische uitzichten over de baai. Bij mooi weer kunt u zelfs kijken tot aan Italië en Corsica!.

Lees meer

Kerk en Klooster Franciscain de Cimiez

Fransiscanenklooster uit de 16e eeuw! De kerk en het klooster waren sinds de 16e eeuw in gebruik door de Franciscanen monniken. In de kerk kunt u schilderijen bewonderen van de plaatselijke schilder Bréa en een uit hout gesneden altaar met een gouden blad.

Lees meer

Le Palais de la Préfecture

Koninklijk paleis. Het Palais de la Préfecture aan de Rue de la Préfecture was vroeger genaamd 'Palais Royal' omdat hier vroeger prinsessen en gouverneurs verbleven wanneer zij in Nice waren.

Lees meer

Le Parc du Château

Vroeger een kasteel, nu een park. Het wordt nog steeds 'Le Chateau' genoemd, maar het kasteel wat hier gestaan heeft, is verdwenen sinds 1706.

Lees meer

Matisse Museum

Museum van de bekende schilder uit Nice. De schilder Matisse woonde in Nice van 1917 tot zijn dood in 1954.

Lees meer

Palais Lascaris

Paleis omgebouwd tot museum. Dit museum aan de Rue Droite was in de 17e eeuw de residentie van de Lascaris-Ventimiglia familie.

Lees meer

Palais Masséna

Museum van kunst en geschiedenis. Museum in een prachtige omgeving met Gotische schilders uit Nice en Europa.

Lees meer

Park Chambrun

Romantisch park voor geliefden. Het park Chambrun is gelegen iets ten noorden van Nice in St. Maurice.

Lees meer

Promenade des Anglais

Nice dankt zijn bekendheid en glorie aan deze beroemde boulevard. Deze boulevard met bloemen is oorspronkelijk aangelegd door een Engelsman vandaar de naam 'Promenade des Anglais'.

Lees meer