Rekjavik vol met bezienswaardigheden.

Reyjavik is een moderne, levendige hoofdstad vol met bezienswaardigheden, warmwaterlagunes, omgeven door een prachtige natuur en heeft veel te bieden op cultuurgebied.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

De bezienswaardigheden in Reykjavik zijn absoluut niet standaard. In welke andere hoofdstad ter wereld pakt u ’s nachts de boot om het noorderlicht te gaan spotten? En heeft u tijdens een stedentrip wel eens eerder een stoom spuitende geiser op de foto gezet? Of een bad genomen in een natuurlijk warmwatermeer? IJsland is een ongewoon land en het natuurschoon in de omgeving van de hoofdstad, met vulkanen, thermale wateren en nationale parken, moet u zeker gaan zien.

De kleurrijke stad Reykjavik is niet groot, maar heel interessant. Er zijn twee opmerkelijke musea: het Nationaal Museum, waar u alles leert over de geschiedenis van IJsland, en het openluchtmuseum Arbæjarsafn Reykjavik Museum. Een van de meest ongewone bezienswaardigheden in Reykjavik is Perlan, het koepelbouwwerk waarin warm water wordt bewaard voor de hele stad.

Reykjavik

Bezienswaardigheden

No text

Aacuterbæjarsafn Reykjavík Museum

Stap door krakende deurtjes de historische huizen binnen in het Arbæjarsafn Reykjavik Museum, het openluchtmuseum, en ervaar hoe rijke én arme IJslanders het rooiden in vroeger eeuwen.

Lees meer
No text

Blue Lagoon

Een populair uitstapje vanuit Reykjavik brengt u naar de Blue Lagoon. Dit gigantisch grote thermale buitenbad staat garant voor een bijzondere wellness-ervaring.

Lees meer

Geysir

IJsland staat bekend om zijn geisers, de kokendhete waterzuilen die om de zoveel tijd uit de aarde omhoog spuiten. Een van de bekendste vindt u in Geysir, op anderhalf uur rijden van Reykjavik.

Lees meer

Grasagardur Botanische Tuin

De IJslandse flora heeft het niet makkelijk op de rotsachtige bodem. Wandel door de Grasagardur Botanische Tuin en zie welke stoere planten het wél gelukt is om wortel te schieten.

Lees meer
No text

Hallgrimskirkja

Met haar hoge witte kerktoren staat de Hallgrimskirkja te boek als het mooiste gebouw van IJsland. Kijk vanaf het hoogste punt uit over kleurig Reykjavik en over de koele Noorse zee.

Lees meer

Nationaal Museum Reykjavik

In het Nationaal Museum in Reykjavik ziet u hoe eeuwen geleden de eerste Viking met verwonderde blik voet aan wal zette op IJsland. En wat er daarna allemaal gebeurde… wilt u vast ook graag weten!

Lees meer

Noorderlicht

Vanuit Reykjavik is soms ’s nachts het veelbezongen noorderlicht te zien. U moet er wel een stuk de zee voor op, dus boek een plekje op een van de tourboten die van alle gemakken voorzien zijn.

Lees meer
No text

Perlan

Perlan, IJslands voor “parel”, is een opvallend complex van warmwaterreservoirs dat toegankelijk is gemaakt voor toeristen. Combineer een bezoek met een boswandeling over de heuvel Oskjuhlid.

Lees meer

Reykjavik Zoo

De Reykjavik Zoo is een kleine, charmante dierentuin waar bezoekers dicht bij de dieren mogen komen om ze te aaien. Vooral de inheemse diersoorten zijn interessant, maar paardjerijden is natuurlijk ook leuk voor de kids.

Lees meer

Thingvellir National Park

Thingvellir National Park is niet alleen een fantastisch stuk natuurschoon rond een gigantische spleet in de aarde, de eerste Vikingen vergaderden hier aan de voet van een rots.

Lees meer