Plan uw trip naar ReykjavikWat is hot in Reykjavik?

Reykjavik, de stad van de lagune's en het noorderlicht, is een uitdaging voor iedereen die eens een compleet andere stedentrip wil boeken.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

Tijdens uw bezoek aan Reykjavik staat niet alleen de stad centraal. De stad is omgeven door een prachtige natuur als vulkanische velden, gletsjers, geisers en watervallen. Als u de stad wilt bekijken, is de Reykjavik Tourist Card onmisbaar. U heeft met deze kaart toegang tot vele musea en galleries, diverse openbare zwembaden en onbeperkt gebruik van de stadsbus binnen Reykjavik. De openbare zwembaden gebruiken geothermisch water van natuurlijke hete bronnen. Daarnaast is de Hallgrimskirjka bekend in Reykjavik. Een unieke beleving is de Blue Lagoon, vlakbij de luchthaven. In het mineraalrijke warme en heilzame water kunt u heerlijk ontspannen. Een aanrader om bij uw verblijf te reserveren. De Golden Circle is een excursie die u kennis laat maken met de prachtige natuur van IJsland. Gullfoss, de gouden waterval, het geisergebied, vulkaankraters ontbreken niet tijdens deze excursie. Kortom Reykjavik biedt u een unieke ervaring, want naast een stedentrip om kennis te maken met deze stad, heeft u de mogelijkheid om tevens een stukje IJsland te ontdekken.

Reykjavik, Reykjavik standbeeld

Reykjavik, de stad van de lagune's en het noorderlicht, is een uitdaging voor iedereen die eens een compleet andere stedentrip wil boeken.

Bezienswaardigheden

No text

Aacuterbæjarsafn Reykjavík Museum

Het Árbæjarsafn Reykjavík Museum is een collectie van historische gebouwen die tezamen een dorp vormen. De meeste gebouwen in het museum komen vanaf andere plaatsen, meestal uit het centrale gedeelte van Reykjavik.

Lees meer
No text

Blue Lagoon

De Blue Lagoon een kunstmatig aangelegd zwembad dat door natuurlijke bronnen verwarmd wordt. De Blue Lagoon is spectaculair om te zien maar nog leuker is het om zelf een bad te nemen in het warme mineraalrijke en heilzame water.

Lees meer
No text

Hallgrimskirkja

Meest indrukwekkende gebouw van Reykjavik. Hallgrims-kerk is de grootste kerk van IJsland.

Lees meer
No text

Perlan

Perlan is een merkwaardig gebouw uit 1988, uniek in IJsland en waarschijnlijk over de hele wereld. Op de heuvel Oskjuhlid bovenop de grote tanks, waarin het natuurlijk warme water wordt bewaard voor het verwarmen van de stad, is een glazen koepel gebouwd.

Lees meer