Rekjavik vol met bezienswaardigheden.

Reyjavik is een moderne, levendige hoofdstad vol met bezienswaardigheden, warmwaterlagunes, omgeven door een prachtige natuur en heeft veel te bieden op cultuurgebied.

Geisers, vulkanen en woeste natuur

De bezienswaardigheden in Reykjavik zijn absoluut niet alledaags. In welke andere stad pakt u ’s nachts de boot om te speuren naar het noorderlicht? Of gaat u walvissen spotten? Waar ter wereld zet u tijdens uw stedentrip een spuitende geiser op de foto? IJsland is een wonderbaarlijk land. Het natuurschoon rondom Reykjavik, met vulkanen, thermale baden en het woeste Thingvellir National Park, moet u zien. Bekijk geisers in Geysir, een gebied op anderhalf uur rijden. En een tijdje badderen in de door geothermie verwarmde Blue Lagoon klinkt vast ook aanlokkelijk. Er zijn volop mogelijkheden tot het boeken van allerlei tours vanuit Reykjavik.

Vrolijke huisjes in het knusse centrum

De stad zelf is niet groot, maar wel reuze interessant. In het knusse centrum vallen direct de vrolijk gekleurde huizen op. Populair onder bezoekers is de Hallgrimskirkja, een kerk van na de Tweede Wereldoorlog. Haar witte spits, die trapsgewijs naar boven toe smaller wordt, steekt sprookjesachtig af tegen de lucht. Ook een bezoek aan Perlan gaat indruk op u maken. Dit fascinerende gebouw bestaat uit een glazen koepel met daaromheen zes grote tanks. In vijf van deze tanks wordt water bewaard voor de stad. Aardwarmte houdt het water op temperatuur. De zesde tank is omgebouwd tot museum en in de glazen koepel zit een goed restaurant. Buiten kunt u een platform op, vanwaar u een eersteklas uitzicht heeft.

Wat wilt u weten over Reykjavik?

Onder de populairste bezienswaardigheden in Reykjavik vallen een paar opmerkelijke musea. Het Nationaal Museum biedt een diepgaande inkijk in de geschiedenis van IJsland. Leer over de eerste bewoners, de Vikingen, en volg de tijdlijn tot het heden. Arbæjarsafn Reykjavik Museum is een ontzettend leuk openluchtmuseum. Toen Reykjavik in de jaren vijftig een stadsvernieuwing onderging, werden veel van de oude huizen naar deze plek verplaatst. Maar u kunt ook gebouwen bekijken die vanuit andere delen van IJsland naar dit museum zijn gebracht. Bent u geïnteresseerd in welke flora op IJsland groeit? Trek dan uw wandelschoenen maar weer aan en ga genieten in de Grasagardur Botanische Tuin.

Reykjavik

Nog meer geweldige bezienswaardigheden