Wat is hot in Reykjavik?

Pak uw degelijke wandelschoenen in, maar vergeet zeker de hippe lakmuiltjes niet. Want wie naar Reykjavik gaat, beleeft een stedentrip van warmwaterlagunes en het wilde nachtleven en schakelt steeds tussen verrassende uitersten.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Dat de IJslanders lange tijd een ruig volkje zijn geweest, merkt u als u gaat eten en drinken in Reykjavik. Tenminste, als u nieuwsgierig bent naar de nationale keuken. In dit noordelijk land waar niet veel groeit en bloeit, moesten de mensen het eeuwenlang hebben van vis en schapenvlees. Om toch aan genoeg voedingsstoffen te komen was het nodig om alles van het dier te eten, van de poten tot de kop en van het vlees tot de organen. Vandaar dat de gerechten die in Reykjavik op de menukaarten staan u in eerste instantie misschien wat zwaar op de maag zullen vallen.

Wat dacht u bijvoorbeeld van schapenkop, lamsbloedworst of gefermenteerd haaienvlees? Eigenlijk is het gewoon een keer het proberen waard. Als u wat minder avontuurlijk bent aangelegd, kunt u gelukkig ook kiezen voor “gewoon” eten en drinken in Reykjavik. Daarna heeft u weer nieuwe energie en kunt u uw toch langs de bezienswaardigheden voortzetten.

Reykjavik

Nog meer inspiratie voor eten en drinken