Wat is hot in Reykjavik?

Pak uw degelijke wandelschoenen in, maar vergeet zeker de hippe lakmuiltjes niet. Want wie naar Reykjavik gaat, de stad van de warmwaterlagunes en het wilde nachtleven, schakelt steeds tussen verrassende uitersten.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Dat de IJslanders lange tijd een ruig volkje zijn geweest, merkt u als u gaat eten en drinken in Reykjavik. Tenminste, als u nieuwsgierig bent naar de nationale keuken. In dit noordelijk land waar niet veel groeit en bloeit, moesten de mensen het eeuwenlang hebben van vis en schapenvlees. Om toch aan genoeg voedingsstoffen te komen was het nodig om alles van het dier te eten, van de poten tot de kop en van het vlees tot de organen. Vandaar dat de gerechten die in Reykjavik op de menukaarten staan u in eerste instantie misschien wat zwaar op de maag zullen vallen.

Wat dacht u bijvoorbeeld van schapenkop, lamsbloedworst of gefermenteerd haaienvlees? Eigenlijk is het gewoon een keer het proberen waard. Als u wat minder avontuurlijk bent aangelegd, kunt u gelukkig ook kiezen voor “gewoon” eten en drinken in Reykjavik.

Reykjavik

Eten en drinken

Café Paris

Niet overslaan, dit leuke koffiehuis met de Franse naam, Café Paris. Het ligt midden in de stad en bij goed weer kunt u er lekker in het noordpoolzonnetje zitten op het terras.

Lees meer

Fjorukrain

Avontuurlijk aangelegd? Schuif dan aan bij Fjorukrain in Viking Village, even buiten de hoofdstad, voor een diner in Vikingstijl. Laat u lekker meeslepen en eet, drink en feest als een echte wildeman.

Lees meer

Gallery Hotel Holt

Bij restaurant Gallery Hotel Holt gaat u op chique. Hier is het eten subliem en de entourage excellent. Bovendien hangt er interessante IJslandse kunst aan de muren.

Lees meer

Pasta Basta

Pasta is al jarenlang een populair gerecht in Reykjavik, en restaurant Pasta Basta is daar slim op ingesprongen. Hier kunt u lekker Italiaans eten, of het nu s’ middags of ’s avonds is.

Lees meer

Restaurant Perlan

Restaurant Perlan bevindt zich op een enigszins bizarre locatie, namelijk bovenop de gigantische tanks waarin het water voor de stad bewaard wordt. Het klinkt curieus, maar wat een uitzicht!

Lees meer

Restó

Wie op de kleintjes moet letten en toch goed wil dineren, reserveert een tafeltje bij Restó. Vooral bekend om zijn heerlijke visschotels, maar ook de andere gerechten op de kaart zijn van niveau.

Lees meer