Plan uw trip naar ReykjavikWat is hot in Reykjavik?

Reykjavik, de stad van de lagune's en het noorderlicht, is een uitdaging voor iedereen die eens een compleet andere stedentrip wil boeken.

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Ontdek de populaire gerechten uit de IJslandse keuken! In Reykjavik vindt u veel hooggekwalificeerde restaurants. Vooral vis is erg populair in de IJslandse keuken. Er wordt erg veel zalm, forel, heilbot, en schol gegeten. Daarnaast is een populair gerecht 'hakarl', haaienvlees. Geen visliefhebber? Niet getreurd, er is keus genoeg aan vleesgerechten. Lamsvlees is één van de meest voorkomende vleesgerechten in IJsland. Als u uit eten gaat is het vaak verstandig om te reserveren. Vooral in het weekend is dit verstandig want dan gaan de IJslanders vaak zelf uit eten. Eten en drinken is niet goedkoop in Reykjavik. Als u niet al te duur uit eten wilt gaan, moet u goed opletten of het restaurant tot de middenklasse behoort. U vindt in Reykjavik veel cafés en koffiehuizen. IJslanders drinken heel veel koffie waardoor u door heel de stad veel koffiehuizen zult tegenkomen.

Reykjavik, Diner Reykjavik IJslands

Reykjavik, de stad van de lagune's en het noorderlicht, is een uitdaging voor iedereen die eens een compleet andere stedentrip wil boeken.

Eten en drinken

Café Paris

Grootste koffiehuis in de binnenstad. U zult overal koffiehuizen tegenkomen in Reykjavik maar bij deze moet u toch echt even binnen lopen.

Lees meer

Gallery Hotel Holt

Dit restaurant behoort tot de duurdere en chiquere restaurants in Reykjavik. Het restaurant bevindt zich in het Hotel Holt.

Lees meer

Pasta Basta

Italiaans restaurant. Hier wordt IJslands vlees en vis op een zeer smaakvolle manier in een Italiaanse stijl voor u klaargemaakt.

Lees meer

Restaurant Perlan

Eten met een prachtig uitzicht over Reykjavik. Perlan is een restaurant bovenop 6 gigantische watertanks.

Lees meer