Wat is hot in Reykjavik?

Pak uw degelijke wandelschoenen in, maar vergeet zeker de hippe lakmuiltjes niet. Want wie naar Reykjavik gaat, de stad van de warmwaterlagunes en het wilde nachtleven, schakelt steeds tussen verrassende uitersten.

Shop till you drop, van markt en outletshopping tot designer stores

Iedereen die van hip en eigentijds houdt, zal genieten van winkelen in Reykjavik. De IJslanders zijn goed op de hoogte van de laatste mode, sterker nog, ze zijn behoorlijke trendsetters. Kijk maar eens om u heen naar al die modieus geklede mensen. In de boetiekjes in en om de populaire winkelstraat Laugarvegur komt u een heleboel lokaal design tegen waar u moeilijk nee tegen kunt zeggen. En Kringlan, het grote winkelcentrum dat elke IJslander kent als zijn broekzak, heeft al net zo’n verleidelijk aanbod.

De knusse overdekte rommelmarkt Kolaportid, aan de haven, is een van de meest gewilde plekken als het gaat om winkelen in Reykjavik. Zou het komen door de goede kwaliteit van de tweedehands spullen, of eerder door de aantrekkelijke prijskartonnetjes?

Reykjavik

Winkelen

Kolaportid rommelmarkt

De Kolaportid rommelmarkt is zeer populair en niet alleen onder toeristen. Ook de locals komen er, om goedkope kleding of betaalbaar huisraad op de kop te tikken.

Lees meer

Kringlan

Voor knus shoppen op zijn IJslands gaat u op een drafje naar Kringlan, het grootste winkelcentrum van het land. Scoor bijzondere mode-items en sluit af met een hapje en een drankje.

Lees meer

Laugavegur

Laugavegur, de bekendste winkelstraat van IJsland, is leuk voor een poosje shoppen en sfeerproeven. Sla hier een paar originele souvenirs in en begluur de hip geklede Reykjavikers.

Lees meer

Reykjavik Ink Tattoo Shop

Niet iedere toerist die voet over de drempel zet bij Reykjavik Ink Tattoo Shop komt met een kersverse tatoeage weer naar buiten, maar er is zeker een de kans dat u in de verleiding zult komen…

Lees meer