Bekijk alle hotels

Yildizpaleis

Het Yildizpaleis is gebouwd in de 19e eeuw en het was de plek waar sultan Abdul Hamit II zich verschanste. De sultan was geestelijk wat labiel en dacht dat hij ten alle tijde bespied werd. Het Yildizpaleis voelde voor hem als een veiliger haven dan het aan het water gelegen Dolmabahçepaleis.

Lustoord boven de stad
Hooggelegen in de prachtige groene heuvels van Yildiz ten noorden van de stad, is dit optrekje met zijn bijbehorende paradijselijke paleispark, vandaag de dag nog steeds een lustoord. Hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over Istanbul. Elke dag komen vele Turken en toeristen zich in dit park een tijdje vermaken en er wordt bij goed weer uitgebreid door families gepicknickt.

Paviljoens in het park
Het Yildizpaleis zelf bestaat uit meerdere paviljoens die verspreid over het park liggen. Het meest in het oog springend is het Salepaviljoen. In de rijk gedecoreerde zalen en suites werden al vele hooggeplaatste gasten ontvangen, waaronder Winston Churchill en Charles de Gaulle. In de andere paviljoens vindt u onder andere het Stedelijk Museum met een imposante collectie Yildizporselein, het Paleismuseum met zijn wisselende kunstcollecties, het Yildizpaleistheater en een porseleinfabriek. De prachtige Malta- en Çadirpaviljoens zijn omgebouwd tot café en restaurant.

Adres: Yildiz Sarayi, Barbaros Bulvari, Yildiz Parki Besiktas
Tel: 0212 2583080
Bus: Yildiz
Openingstijden: ma, wo-zo 10.00–16.00 uur
Prijzen: TL2,-, park gratis.
(openingstijden en prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)

Bekijk alle hotels in Istanbul