Bekijk alle hotels

Copenhagen Cocktail: A cocktail for the city

Kopenhagen stond lange tijd bekend als de hoofdstad van het bier, maar de tijden zijn veranderd. Serieuze cocktailbars nemen langzaam de teugels in de stad over en er worden cocktails van internationale kwaliteit geserveerd. Kopenhagen heeft nu zelfs ook haar eigen cocktail, in navolging van grote miljoenensteden als New York en Singapore. Deze bijzondere, eigentijdse cocktail werd gekozen door een speciaal samengesteld panel tijdens een wedstrijd in 2009. De uitdaging was vooral een echte Scandinavische cocktail te creëren en dat is gelukt. De enige echte ‘Copenhagen’ is een pittige mix van robuust en cool, gecombineerd met verwijzingen naar historische tradities. We vinden het leuk om u hier te vertellen hoe u hem maakt, maar ga hem natuurlijk ook zeker in de Deense hoofdstad nuttigen!
Dit is het recept voor een echte ‘Copenhagen’:
5 cl. Bols Jenever
2 cl. Cherry Heering Likeur
2 cl. vers geperst limoensap
2 cl. suikersiroop
een scheutje Angostura bitter
Schudt dit geheel met ijsblokjes en giet vervolgens, zonder ijs, gezeefd in een glas. Mik er een schijfje biologische sinaasappelschil in, zodat dit op de cocktail blijft drijven en er een sinaasappelaroma aan afgeeft.

Bars die de Copenhagen Cocktail serveren (onder voorbehoud): 1105, Bar Rouge, FIRST Hotel Skt. Petri, Hotel D’Angleterre, Umami, Mash, Red 7 Bar, Casino Copenhagen, Busstop Bar, Radisson Blu Scandinavia Hotel, Cafe Zusammen, Café og Restaurant Theodor’s, Nimb Bar, Salt Bar og Restaurant, Admiral Hotel, Avenue Hotel Copenhagen, Hotel Scandic Front, Radisson Blu Royal Hotel, Library Bar, Copenhagen Plaza Hotel, Ruby, Custom House.
Bekijk alle hotels in Kopenhagen