Bekijk alle hotels

Deense lunch

De Deense manier van lunchen heeft wel iets weg van de onze. Er wordt brood gegeten, rijkelijk belegd met van alles en nog wat. Maar het gaat hier niet om een gewoon sneetje tarwe of wit, nee de Denen houden van smørrebrød… donker, zwaar roggebrood, het liefst zo vers mogelijk. Voor een echte Deense lunch gaat u dan ook uitgebreid zitten. Nadien even goed alles laten zakken.
Een paar tips van onze kant voor een welbesteed Deens lunchuurtje:
Aamanns Etablissement. Dit restaurant serveert het traditionele Deense smrørrebrød in een modern jasje. De menukaart wordt constant aangepast en biedt dan ook veel seizoensgerechten. U kunt er afhaalmaaltijden bestellen.
The Royal Café. Dit restaurant vindt u in de Royal Copenhagen flagship store. Hier bestelt u liefst de nieuwe combinatie ‘smushi’: een mix van het Deense smørrebrød en sushi.
Kanal Cafeen. Traditioneel restaurant voor een buikjesvullende smørrebrød-lunch. U zit gezellig tussen de Denen, waarvan velen vaste stamgasten zijn. Bij het bestellen van smørrebrød krijgt u hier een sneetje brood met voor Nederlandse begrippen ontzettend veel beleg, dus het vragen om één portie per persoon volstaat ruimschoots. Het ‘beleg’ is eigenlijk bijna een hele maaltijd op zich. Gesloten op zondag.
Café Europa. Dit is de juiste plek voor als u wilt afwijken van smørrebrød, u bestelt hier namelijk het liefst internationaal georiënteerde gerechten. Franse koffie, gebak uit Wenen en Boedapest, een Italiaans koffiemenu en eten geïnspireerd op de Spaanse tapas en Griekse yoghurtgerechten. Alles zo veel mogelijk bereid met biologische producten. Iedere dag geopend tot minstens 23.00 uur.
Bekijk alle hotels in Kopenhagen