; Eten en drinken in Venetië - Stedentrips.nl

Plan uw stedentrip VenetiëWat is hot in Venetië?

Venetië, de stad van Casanova, de stad die tot ieders verbeelding spreekt. Grachten, kanalen, fraaie paleizen en veel pracht en praal. Dat is Venetië!

Bekende, bijzondere én insider tips; de leukste restaurantjes

Venetië, zoals het een echte Italiaanse stad betaamt, biedt een ruime keuze aan restaurantjes, van betaalbaar tot chique en duur! Wilt u lekker lang tafelen met verschillende soorten wijnen, breng dan zeker een bezoek aan Antico Martini. Dit restaurantje staat bekend om lekker Venetiaans eten. Voor de echte visliefhebber is Da Pinto een goede keuze. Men heeft hier betaalbare visgerechten, schaal- en schelpdieren en zeer goede Venetiaanse wijnen (o.a. de beroemde Soave). Als u eenvoudig wilt eten, kunt u altijd gewoon naar een pizzeria gaan. Wilt u op de Venetiaanse manier uit eten gaan, moet u bij de 'bacari' zijn. Dit zijn eenvoudige wijnbarretjes met betaalbare culinaire hapjes en maaltijden. In de middag kunt u bij de restaurantjes neerstrijken op een terrasje voor een late lunch, een aperitief of een lekker kopje espresso of cappuccino. Voor echt Italiaans ijs kunt u in geheel Venetië terecht!

Venetië

Venetië, de stad van Casanova, de stad die tot ieders verbeelding spreekt. Grachten, kanalen, fraaie paleizen en veel pracht en praal. Dat is Venetië!

Eten en drinken

Al Teatro

Dit restaurant bevindt zich boven de nachtclub 'La mansarde', een uitstekende lokatie voor hongerige theaterbezoekers. .

Lees meer

Antico Trattoria Poste Vecchie

In dit oudste restaurant van Venetië wordt de vis vers van de naburige markt gehaald. Een aanrader! Adres: San Polo 1612.

Lees meer

Caffé Florian

Aan de Piazza San Marco ligt dit beroemde café-restaurant. Het is met recht een begrip in Venetië.

Lees meer

Da Fiore

Hier komen vele prominente gasten een hapje eten. Uitstekend en voortreffelijk restaurant met zeer goede wijnkaart en een Michelin ster.

Lees meer

Harry's Bar

Niet alleen New York, Los Angeles en Londen, maar ook Venetië heeft een echte Harry's Bar. Let op, hier is het niet goedkoop, maar u komt dan wel op een plaats waar ook de beroemde schrijver Hemingway graag vertoefde.

Lees meer

Trattoria All' Antica Mola

Een vriendelijke bediening, heerlijke keuken en gemoedelijke atmosfeer. Adres: Sestiere Cannaregio, 2800.

Lees meer