Cultuurstad Dresden met veel bezienswaardigheden.

Dresden is in het bezit van veel historische gebouwen, unieke kunstcollecties en bezienswaardigheden. Grote diversiteit op het vlak van muziek en theater.

Bezoek, bekijk en ervaar de highlights

De stad is in het bezit van veel historische gebouwen. Dresden heeft echter veel tegenslagen moeten verwerken zoals bombardementen en recenter de overstroming in 2002. Hierdoor worden er nog steeds veel gebouwen gerestaureerd. U kunt verder ook een van de vele musea bezoeken, zoals het stadsmuseum Dresden.

Dresden

Bezienswaardigheden

Brühlsche Terasse

Het balkon van Europa. Vanaf de terrassen heeft u een schitterend uitzicht over de rivier de Elbe.

Lees meer

Frauenkirche

Kerk die van uit alle delen van de stad zichtbaar is door zijn grote koepel. De kerk is een Evangelisch-Luterse in hoogbarok stijl en is herkenbaar aan zijn grote koepel die uit alle delen van de stad duidelijk zichtbaar is.

Lees meer

Schloss Pillnitz

Deze prachtige zomerresidentie op de oevers van de Elbe werd tussen 1720-1733 gebouwd door August de Sterke naar een ontwerp van Matthaüs Daniëll Poppelmann. Het complex bestaat in totaal uit drie paleizen: het Bergpaleis, het Wasserpaleis en het Neues Palast paleis.

Lees meer

Semperoper

Koninklijk staatopera! De Semperoper is een koninklijke staatopera die meerdere malen opnieuw moest worden gebouwd. Dit door een brand, een bombardement en in 2002 een overstroming waardoor het gebouw enorm veel schade heeft geleden.

Lees meer

Volkswagen fabriek

De uit staal en glas opgetrokken fabriek is alleen al vanwege zijn bijzondere architectuur een bezoek waard. U kunt een rondleiding krijgen door de fabriek van dit bekende automerk.

Lees meer

Zwinger

Beroemdste gebouw in Dresden en tevens de grootste trekpleister van de stad. De naam Zwinger betekent "tussen de muren", het gebouw is namelijk gebouwd tussen de stadfortificaties.

Lees meer