Plan uw Stedentrip Dresden

Cultuurstad Dresden met veel bezienswaardigheden.

Dresden is in het bezit van veel historische gebouwen, unieke kunstcollecties en bezienswaardigheden. Grote diversiteit op het vlak van muziek en theater.

Bezienswaardigheden in Dresden: deze stad dwingt respect af

Wie de bezienswaardigheden in Dresden langsgaat en daarbij het verleden van de stad in het achterhoofd houdt, staat versteld van wat hij te zien krijgt. Dresden is ongelooflijk vitaal gebleken en dat dwingt respect af. Na de geallieerde bombardementen van februari 1945 was van het oude, rijke centrum niet veel meer over. Toen de oorlog eenmaal voorbij was werden kosten noch moeite gespaard om alles weer op te bouwen, maar in 2002 gebeurde er opnieuw een ramp. Door extreme regenval overstroomde een flink deel van Dresden. De waterschade was enorm. Tot slot heeft ook het DDR-verleden zijn sporen nagelaten op het aanzien van de stad. Dresden heeft geleden en dat ziet u.

Barok en rococo herleven

Een groot deel van de bezienswaardigheden in Dresden is letterlijk uit de as herrezen. Neem de beroemde Frauenkirche aan de Neumarkt, of de Semeroper, de staatsopera met zijn rijke geschiedenis. Een van de eerste historische gebouwen die werden gerestaureerd is het barokke paleis Zwinger, waarin nu drie musea zitten. Overal in de stad komt u trouwens barok- en rococo-elementen tegen, de stijlen waarin Dresden ooit uitblonk. Veel van wat u ziet is een reconstructie, maar sommige bouwwerken zijn nog deels authentiek. Dat geldt bijvoorbeeld voor het koninklijk paleis, het Residenzschloss. En heel verrassend: juist in het nieuwere stadsdeel Neustadt loopt u soms ineens tegen oeroude architectonische hoogstandjes aan. Neem het Museum voor Sachsische Volkskunst, dat al vier eeuwen oud is.

Wandelen: Brühlsche Terrasse en Grosser Garten

Hoe gaat u Dresden verkennen? Springt u op de Hopp on Hopp off-bus? Of op de fiets, alleen of met een gids? Zelf uw wandeltocht uitstippelen langs de highlights van Dresden is misschien nog wel het leukst. Neem dan de Brühlsche Terrasse als startpunt. Deze verhoogde promenade langs de Elbe wordt ook wel ‘Het Balkon van Europa’ genoemd. Van hieruit heeft u een prachtig zicht op de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Een ander stukje Dresden dat u het best wandelend kunt exploreren is de Grosser Garten. In dit park treft u een prachtig paleis, botanische tuinen en een gezellige roeivijver. Inmiddels wat moe in de benen? Stap dan op het treintje dat door het park tuft.

Hotelaanbod Dresden

Dresden

Achat Hotel Dresden Altstadt

Aangenaam toeristenklasse hotel, net buiten het centrum van Dresden. Goed aan te reizen met de auto en – gratis parkeren! Goede verbinding naar het centrum.

3 dagen vanaf
€ 319,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details
Dresden

Hotel Achat Dresden Altstadt

Aangenaam toeristenklasse hotel, net buiten het centrum van Dresden. Goed aan te reizen met de auto en – gratis parkeren! Goede verbinding naar het centrum.

3 dagen vanaf
€ 372,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Dresden

Hotel Arcotel HafenCity

Een modern hotel met comfortabele, ruime kamers, aan de hippe en alternatieve 'overkant' van de Elbe. Een fijne plek om het anker uit te gooien!

3 dagen vanaf
€ 353,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Dresden
Beste beoordeling

Hotel Hilton Dresden

Wilt u alles bij de hand hebben, dan zit u het Hilton meer dan goed! Diverse bezienswaardigheden binnen handbereik, het hotel beschikt over een groot aanbod aan faciliteiten voor uw comfort!

3 dagen vanaf
€ 378,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Dresden
Voordeligste keus

Hotel Ibis Dresden Zentrum

Hotel Ibis Königstein is een uitstekend 3-sterrenhotel met dito service! Gelegen in de Prager Strasse, de autovrije winkelstraat tussen het station en binnenstad, beide op loopafstand.

8,0
3 dagen vanaf
€ 301,- p.p.
incl. vlucht + hotel + ontbijt
Bekijk details
Dresden
Onze tip

Penck Hotel Dresden

Modern, centraal gelegen designhotel. In het hotel ruim 700 werken van kunstenaar Penck. U heeft hier een uitstekende uitvalsbasis voor uw verblijf in Dresden.

3 dagen vanaf
€ 343,- p.p.
incl. vlucht + hotel
Bekijk details

Maak uw reis compleet

Boek snel en makkelijk leuke extra's bij.

Bijboeken
Fietstour - de Highlights met Engelstalige gids

Dé leukste manier om de stad te ontdekken en een prachtige ervaring!

vanaf
€ 39,- per persoon